Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Ziua Internaţională de Conştientizare a Autismului

Ziua Internaţională de Conştientizare a Autismului
Comentează 0

Ziua Internaţională de Conştientizare a Autismului a iluminat în albastru, în clădirea Teatrului de Stat din Arad, în semn de solidaritate cu persoanele diagnosticate cu această afecţiune.

Începând cu anul 2007 această zi se marchează în fiecare an pe 2 aprilie, dată stabilită de Adunarea Generală a Naţiunilor Unite. Cu această ocazie, în semn de solidaritate cu persoanele diagnosticate cu tulburare de spectru autist, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Arad se  alătură campaniei derulată în întreaga lume „Light it up blue!” prin organizarea unor activități dedicate beneficiarilor care suferă de autism și care sunt întotdeauna evidențiate prin iluminarea în cluoarea albastru a unor clădiri de referință.

Scopul evenimentului organizat duminică seara pe platoul din fața Teatrului de Stat Arad a fost acela de a atrage atenţia asupra problemelor cu care se confruntă copiii și adulții cu autism şi de a combate stigmatizarea acestora, dar şi prejudecăţile în societate.

Din programul dedicat Zilei de Conștientizarea a Autismului nu au lipsit numere de magie, modelaj cu baloane și un atelier de pictură pe față, întâlnirea cu personaje din basme, dar și o lansare de baloane cu heliu în aer.

După ce anul trecut, Palatul Administrativ a fost învăluit în lumină albastră, momentul culminant al zilei de ieri l-a reprezentat iluminarea în culoarea albastru a clădirii Teatrului de Stat.

Numeroși arădeni au răspuns invitației de a se alătura demersului de conștientizarea a societății față de problematica persoanelor diagnosticate cu autism, iar specialiștii „Centrului de consiliere și asistență specializată pentru copiii cu TSA” au dăruit tuturor câte o fundiță albastră, semnul distinctiv al persoanelor care susțin cauza copiilor și adulților cu tulburări de spectru autist.

 

Cu considerație,

Director general                                          Responsabil relații mass-media

Erika Stark                                                 Diana Vogel

Galerie foto (192)


Scrie un comentariu

trimite