Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Ziua iei la UAV

Ziua iei la UAV
Comentează 0

Joi, 23.06 si vineri 24.06 la Facultatea de Stiinte Umaniste si Sociale din cadrul Universitatii “Aurel Vlaicu” din Arad s-a sarbatorit ziua iei.
Aflata la prima editie, Ziua Iei la FSUS, a fost un eveniment in care s-a sarbatorit portul popular, traditia, cultura, muzica si obiceiurile de vara.
Joi au participat la eveniment copiii Clubului Amazing Kids din Arad coordonat de doamna prof. Doina Țifrea, insotiti de doamnele prof. Alina Suciu, Cristina Craciun si eleva Trifa Bianca si sub coordonarea doamnei decan, conf.dr. Alina Padurean au desfasurat un workshop de traditii, port popular si flori de vara. Copilasii au fost ajutati in realizarea sarcinilor de studentele de la Pedagogia invatamantului primar si prescolar coordonate de doamna lect.dr. Henrietta Torkos. Rectorul UAV, Ramona Lile le-a adresat un cuvant de bun venit copilasilor, felicitandu-i pentru frumoasele bluze traditionale pe care le-au purtat.
Vineri, 24.06 evenimentul a continuat cu un concert sustinut de Corul Barbatesc al FSUS dirijat de lect.univ.dr. Iulia Roman, o expozitie de ie prezentata de doamna Florica Șeran Podrumar de la Colegiul National Mihai Viteazul din Ineu precum si de prezentari pe tema iei, Sanzienelor si a altor obiceiuri traditionale romanesti sustinute de elevii Liceului National de Informatica Arad coordonati de dna prof. dr. Laura Orban, elevii Colegiului Mihai Viteazul din Ineu coordonati de prof. Alexandru Chis (directorul muzeului etnografic din Covasant), studentele de la Pedagogia invatamantului primar si prescolar si de la Limba si literatura romana-limba si literatura engleza.
In timpul evenimentului, participantii imbracati in ie au fost jurizati iar la final, juriul a premiat cele mai autentice ii.  
La eveniment a participat prorectorul Universitatii Aurel Vlaicu din Arad, prof.univ.dr. Alexandru Popa si decanul FSUS conf.univ.dr. Alina Padurean care au punctat importanta pastrarii traditiilor, a recunoasterii valorilor nationale si a sarbatoririi elementelor romanesti de autenticitate.

Galerie foto (47)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite