Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Un 8 Martie deosebit de frumos sărbătorit la Bârzava (FOTO şi VIDEO)

La doar câteva zile după 8 Martie 2020 Guvenul instaurase restricțiile din cauza pandemiei care ne-a marcat într-un fel sau altul viața, astfel că timp de mai bine de doi ani ani de zile cu toții am trecut printr-o perioadă grea. Nici o sărbătoare publică nu mai putea avea loc, iar ziua de 8 Martie nu făcea excepție. Femeile din întreaga lume nu au mai avut parte de o sărbătoare frumoasă de ziua lor, iar data de 8 Martie a rămas doar... o amintire, frumoasă ce-i drept, pentru noi toți. Perioada pandemiei nu numai că ne-a trecut prin necazuri, pe unii mai ușor iar alții au fost greu încercați, ci au rămas anumite traume, frici și rețineri de la o viață normală, au rămas traumele psihologice care ne-au schimbat modul de a trăi, modul de a socializa și a interacționa unii cu alții.

Un 8 Martie deosebit de frumos sărbătorit la Bârzava (FOTO şi VIDEO)
Comentează 0

Se încearcă o revenire la normaliate care să ne aducă din nou la viața socială de înaintea lui 2020, pentru că omul nu este făcut a trăi în singurătate, ci are nevoie de socializare, de a trăi în armonie unul cu altul, pentru că așa a fost conceput de însuși Dumnezeu.

Evenimente cu rol bine definit

Se pare că a trecut acea perioadă grea, de aceea este nevoie de o schimbare în bine, care să ducă spre normalitate, care să ne apropie din nou unii de alții. Comunitatea bârzăveană este destul de unită, putem spune și chiar dacă are sate de la poalele Munților Zărandului până dincolo de Mureș pe Banat, primarul Gabriel Faur a fost mereu omul care a căutat să țină comuna și mai ales oamenii aproape unii de alții , iar acest lucru se poate face doar prin organizarea de evenimente care să-i adune la un loc, fie evenimente folclorice fie legate de școală sau biserică, însă toate au rolul lor bine definit. Dintre acele evenimente de suflet, sau cu tradiție am spune, a fost și este ziua de 8 Martie, ziua dedicată femeii, dedicată mamelor, domnișoarelor, doamnelor și bunicilor pentru că femeia a avut și are un rol hotărâtor în dezvoltarea și evoluția unei comunități.

Bal dedicat femeii

Iată că miercuri, după mai bine de doi ani, a fost din nou organizat de primaria Bârzava un frumos eveniment (bal) dedicat femeii, care a avut loc la Căminul Cultural Bârzava. A fost o zi specială pentru sexul frumos, o zi în care toată atenția noastră, dragostea și afecțiunea s-a îndreaptat spre cele dragi, fie că e vorba de mamă, soție, soră sau bunică. Evenimentul s-a desfășurat începând cu orele 19.00 în sala Căminului Cultural Bârzava, unde au fost prezente și au petrecut câteva sute de femeii din toată comuna Bârzava, fie din Groșii Noi, Slatina de Mureș, Căpruța, Dumbrăvița, Bătuța, Lalașinț, fie din Bârzava. Pe lângă masa festivă, femeile s-au bucurat de o formație de muzică populară (TOKI) cu soliștii Viorel Leric, Armina Sfei, Andreea Dragoman și Dacian Gașpar, care au susținut un program muzical până după miezul nopții. Doamnele au încins hore în spațiul din cămin rămas liber, pentru a se putea desfășura, astfel că s-a dansat aproape continuu, iar bucuria revederii a fost peste măsură, simțindu-se nevoia de acea libertate și socializare de care fiecare dintre noi avem atâta nevoie, iar Căminul Cultural a fost aproape neîncăpător.

Reprezentantele sexului frumos au avut parte și de musafiri, pentru că așa cum se obișnuia și în trecut o echipă din partea organizației județene PSD, în frunte cu deputatul Mihai Fifor și secretarul organizației Florin Tripa, precum și câteva doamne și domnișoare din Arad au fost alături de femeile bârzăvene până târziu. De asemenea, fiecare reprezentantă a sexului frumos a primit din parte primarului Gabriel Faur, a viceprimarului Ioan Jitari, a deputatului Mihai Fifor și a secretarului PSD Florin Tripa câte o garoafă ca semn al prețuirii și a respectului pentru ceea ce este femeia.

Nu putem uita nici faptul că întotdeauna de ziua femeii la Bârzava gătesc bărbații, deci este o zi în care fiecare femeie este servită simțindu-se o adevărată doamnă. Asta înseamnă la urma urmei respect pentru cele care au grijă ca nouă bărbaților să nu ne lipsească nimic.

O comunitate închegată

De altfel la fiecare eveniment organizat de Primăria Bârzava acești bărbați (cam tot aceeași) răspund întotdeauna fiind mereu unde este nevoie de ei (despre asta vom vorbi cu altă ocazie) într-un articol viitor.

Este un alt exemplu de unitate și colaborare și se poate spune fără a exagera că primarul Gabriel Faur reușește cu succes să țină o comunitate închegată. Este de apreciat faptul că deși comuna este foarte întinsă pe aproximativ 25.000 ha, iată că oamenii totuși sunt aproape unii de alții. Discutând cu primarul Gabriel Faur referitor la acest eveniment, dânsul ne-a relatat următoarele: „Am dorit să reluam tradiția dacă pot să spun așa, ca de 8 Martie să organizăm din nou un bal în cinstea femeii, pentru că ele, femeile, sunt cele care sunt mereu alături de noi și așa cum se spune, în spatele fiecărui bărbat de succes este o femeie puternică care îl susține. Ele sunt acelea care ne susțin, ne cresc copiii și au grijă de noi. Mă bucură faptul că am reușit să organizăm din nou acest eveniment dedicat femeilor noastre din comună, pentru că 8 Martie este nu numai o sărbătoare în sine, ci este un simbol al frumuseții, a gingășiei și a primăverii, a revenirii naturii la viață am putea spune așa cum și femeia este hărăzită de Dumnezeu să dea viață, dar cel mai mult mă bucură faptul că am reușit să socializăm și să ne bucurăm din nou împreună. Viața nu este numai muncă și proiecte de investiții, cu asfalt și cărămizi, ci trebuie pus accent și pe latura umană, pe semenii noștri, pentru că nu construcțiile dau viață omului, ci omul dă viață tuturor celor ce-l înconjoară. Pot să spun că mă bucur de reușita acestui eveniment prin care am adus din nou oamenii comunității noastre împreună, pentru că numai uniți putem merge mai departe și putem dezvolta comunitatea bârzăveană. În încheiere doresc să transmit tuturor femeilor din comună un sincer «La mulți ani» și o primăvară frumoasă cu mult soare în suflet!”

Articole asemanatoare