Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Ziua satului Turnu (Jud.Arad)

Aparținătoare orașului Pecica, localitatea Turnu a fost în sărbătoare duminică, în 8 iulie. Programul a debutat cu o slujbă religioasă la biserica sârbă din localitate pentru că este un obicei al locului ca în fiecare an de zilele satului, slujba religioasă să se țină într-una din bisericile satului.

Ziua satului Turnu (Jud.Arad)
Comentează 0

Programul artistic a debutat cu cei mici, copilașii de la grădinița din Turnu, sub îndrumarea doamnei profesor de învățământ preșcolar, Fekete Erica, apoi a continuat cu dansurile moderne ale clubului copiilor din Pecica, coordonați de domnișoara profesor Laura Zagoni.

Muzică folk cu Monica Cojocaru apoi Formația Buzavirag din Pecica au evoluat pe scenă. De la ora 19 a avut loc inaugurarea sălii de evenimente Castel Turnu 1759, eveniment la care a luat parte și viceprimarul  orașului Pecica, domnul Stanoiov Miodrag care de altfel a și tăiat panglica de inaugurare.

Clădirea veche de câteva sute de ani a fost renovată în totalitate de o familie cu suflet mare care nu a lăsat  această impunătoare clădire să se risipescă la fel ca celelalte,  găsindu-i un rost și iată că o parte din istoria localității ramine în picioare. Clădirea în trecut era casa administratorului unui domeniu care aparținea unui anume Marczibanyi , mosier care deținea pământuri la Turnu (vezi video).

Ansamblul de dansuri „Păstrătorii Tradiției” din Pecica au dansat pe scena din Turnu, apoi interpreta de muzică populară Dana Dance a întreținut atmosfera, urmată de Sebastian Iuga cu formația. Seara s-a încheiat cu un frumos foc de artificii, iar cei care au dorit să petreacă în continuare, au putut să încingă hore în ritmul muzicii lui Sebastian Iuga și formației.Programul a fost prezentat de doamna  Eugenia Ponta.

Ca un sfeșnic viu, luna de pe cer veghea peste localitate și peste holdele cu spicul grâului ce așteaptă secerișul, unduindu-se ușor în bătaia vântului.

P.S. : Redactia ziarului www.arq.ro ureza domnului viceprimar Stanoiov Miodrag, un sincer „La mulți ani!” cele mai alese gânduri, fericire  și numai împliniri în viață, pentru că duminică dânsul și-a sărbătorit ziua de naștere.