Vremea Romania, Arad 12°C

Stiri Arad

Zilele Ineului la cea de a XIII-a ediție (foto video - sâmbătă 16 iulie)

Cu siguranță „Zilele Orașului Ineu” au fost printre cele mai frumoase spectacole din județul Arad, adunând aproximativ zece mii de oameni.

Zilele Ineului la cea de a XIII-a ediție (foto  video - sâmbătă 16 iulie)
Comentează 0

Se estimează că în prima seară au fost prezenți la eveniment cca 5-6000 de persoane, majoritatea tineri, iar a doua seară fiind cu muzică populară, numărul celor care au participat la eveniment s-a ridicat la 4-5000 persoane.

Dacă în prima seară pe scenă au urcat formații ca Phoenix, Andra, Nadir, Melisa Țolea și alții,  în cea de-a doua seară, s-a cântat muzică populară.

Spectacolul a debutat cu Ansamblul de dansuri “Junii Șimăndani” din Șimand, apoi minunații copii de la ansamblul de dansuri „Codrenii” din Groșeni, după care au urmat gazdele, „Ansamblul Doina Crișului” din Ineu cu formațiile de juniori și seniori.

Solista Cosmina Brădean, „Grupul Ineuanii” cu două piese noi și momente vesele cu Gheorghe Faur au fost momente care au adus bucurie Ineuanilor.

Solistul Aurel Țurcaș Vlaicu și Otilia Haragoș din Bihor, precum și o domnișoară deosebit de apreciată de publicul din județul Arad, Adriana Ștefan de la Deva, au fost de asemenea invitați pe scena din Ineu.

Nu au lipsit nici invitații de onoare și aici aș dori să menționez faptul că Doamna Mirela Mănescu Felea, din frumoasa țară a moților, din Apusenii noștrii atât de îndrăgiți, ne-a adus nu numai cântece moțești ci și cântece patriotice care ne-au readus aminte că suntem români și nu trebuie să ne uităm identitatea.

O voce superbă, un om deosebit și o solistă extrem de îndrăgită  fiind primită la Ineu cu multă căldură atât de public cât și de autoritățile locale.

De asemenea, pe scena din Ineu alături de formația “Tamburașii”, a fost unul dintre cei care în anii 80 ne-a făcut tinerețea frumoasă prin cântecele bănățene și sârbești, domnul Pera Teodorovici.

În timp ce Pera Teodorovici își susținea programul artistic, pe scenă a apărut o frumoasă mireasă „furată” de la o nuntă din Pâncota care împreună cu prietenii a urcat pe scenă, bucurându-se împreună cu noi pe ritmurile melodiilor sârbești.

A fost ceva inedit și frumos, iar ideea tinerilor de a fura mireasa și da a merge cu ea la  Zilele Ineului a încântat publicul și mireasa de asemenea.

Doar mirele poate că a regretat  că nu a participat la furtul propriei mirese, astfel putea fi și el împreună cu noi la Ineu.

O altă apariție spectaculoasă pe scena Ineului au fost  Cornelia și Lupu Rednic din Maramureș , cei care au susținut un frumos program artistic, antrenând și publicul prin cântec și voie bună până târziu.

Seara s-a încheiat cu un minunat foc de arificii pe stadionul din Ineu în extazul și bucuria Ineuanilor și nu numai.

În timp ce filmam aseara m-a abordat o doamnă căreia vreau să îi mulțumesc (nu știu cum se numește știu doar că este din Ineu). Ea mi-a spus că Articolul Apărut în Ziarul  online www.ARQ.ro cu „Zilele Ineului” a fost urmărit și în AFRICA, se pare că în Namibia, de românii de acolo și de asemenea, a fost sunată de fiica sa din SPANIA care i-a spus că și-a văzut mama la „Zilele INEULUI”.

Sincer să fiu m-am emoționat, știam că ziarul online ARQ.ro este urmărit în S.U.A., Canada, Elveția, Germania, Anglia, Austria, și în cine știe câte părți ale lumii unde sunt români cu sufletul aproape de noi, de satul natal, de satul copilăriei lor.

Acest lucru nu poate decât să ne bucure pentru că alinăm dorul de țară a celor plecați în depărtări prin reportajele făcute din satele județului Arad  și sunt convins că e o bucurie să aduci imagini actuale cu orașul ori satul natal celor ce trăiesc cu dorul de ACASĂ, de familie.

Mă bucur că Ineul nu a fost uitat, pentru că merită să fie cunoscut peste tot în lume.

Așa cum am mai spus, este GIUVAERUL CRIȘULUI ALB , este orașul  care se schimbă de la o zi la alta sub ochii noștrii pentru că aici există doi oameni pe care zilnic îi vedeți pe străzi, pe șantiere, unde este nevoie, stând de vorbă cu oamenii, ascultând doleanțele și nevoile lor, dar mai presus de orice, sunt trup și suflet pentru ORAȘUL INEU.

Calin Abrudan, tânărul și energicul primar împreună cu viceprimarul Ionel Alb, oameni care merită tot respectul Ineuanilor, atât ei, cât și consilierii locali, echipa primăriei Ineu pentru că sunt într-adevăr o echipă unită.

Personal am tot respectul pentru acești oameni și ori de câte ori ajung la Ineu mă bucur să-i revăd. Sunt convins că peste încă patru ani, Ineul v-a avea o față și mai frumoasă, va avea și mai multe locuri de muncă, pentru că mereu  apar investitori aici, chiar de curând o firmă Germană a luat ființă la Ineu și cu siguranță vor mai fi și alții, iar în câțiva ani Ineul v-a redeveni orașul care a fost odată din punct de vedere economic și cultural.

Iată că două orașe de pe frumoasa Vale a Crișului Alb, Ineul și Sebișul, se modernizează de la o zi la alta.