Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Zilele Culturii Sârbe la Arad, ediţia a XX - a

În perioada 16 - 28 septembrie, Consiliul Judeţean Arad prin Centrul Cultural Judeţean Arad şi Uniunea Sârbilor din România organizeaza Zilele Culturii Sârbe la Arad, eveniment ce se află la cea de-a XX - a ediție. Evenimentul se va desfăşura la Consiliul Judeţean Arad.

Zilele Culturii Sârbe la Arad, ediţia a XX - a
Comentează 0

Zilele Culturii Sarbe vor debuta în data de 16 septembrie cu deschiderea oficială, în cadrul căreia persoanele care şi-au adus o contributie semnificativă pentru comunitate vor fi răsplătite cu cea mai mare distincţie a Uniunii Sârbilor – Diploma „Sava Tekelija” . Tot în cadrul deschiderii oficiale va avea loc şi o expoziție organizată de  Complexul Muzeal Arad. La eveniment vor mai participa și Școala de folclor a Ansamblului Kolo, Ansamblul Sloga din Felnac și grupul vocal al Ansamblului Kolo din Arad.

“În acest an am dorit ca în activităţile noastre din cadrul Zilelor Culturii Sârbe să cuprindem si localităţile din judeş, unde mai regasim comunităţi importante de sârbi. În localitatea Felnac va fi organizat un spectacol folcloric iar în Pecica se va organiza un turneu de fotbal” – a declarat Darko Voştinar, vicepreşedinte al Uniunii Sârbilor din România.

Simpozionul “Aradul de-a lungul timpului” va reuni la istorici din Serbia , Romania şi Ungaria, dar şi pasionati de istorie. Simpozionul stă la bazele Zilelor Culturii Sârbe, fiind organizat pentru prima data in anul 1999 . De-a lungul timpului a reuşit a atragă numeroase personalităţi atât din Serbia cât şi din România. La sfârşitul simpozionului va fi publicat un volum din „Arad kroz vreme / Aradul de-a lungul timpului”, cu lucrări ale istoricilor prezenţi la eveniment.

În acest an Ansamblul Kolo sărbătorește nouă ani de activitate, celebraţi prin organizarea unui spectacol dedicat tuturor iubitorilor de folclor, în data de 27 septembrie, la Teatrul Clasic „Ioan Slavici ” din Arad, cu începere de la ora 19.00 . La eveniment vor participa toate grupele Ansamblului Kolo și invitați din România şi Serbia.

Ediţia din acest an a  Zilelor Culturii Sârbe se va încheia cu Turneul prieteniei la fotbal, organizat la Pecica, în data de 28 septembrie.

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite