Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Zilele comunei Vladimirescu (foto-video)

Zilele comunei Vladimirescu (foto-video)
Comentează 0

După doi ani de restriște din cauza pandemiei iată că, în sfârșit, se pare că am intrat în normalitate.De vină poate fi și războiul lui Putin, pentru că odată ce a inceput războiul, mai marii noștrii au uitat de pandemie. Au început din nou rugile la sate și orașe și sperăm să intrăm cu totul în normalitate.

Ieri și alaltăieri (11 și 12 iunie) comuna Vladimirescu a îmbrăcat straiele de sărbătoare pentru că au sărbătorit Zilele Comunei Vladimirescu. Primarul Mihai Mag a organizat totul ca la carte, cum se spune, astfel că pe lângă artiștii care au evoluat pe scenă, primarul a dorit să pomoveze în primul rând valorile locale și mai ales copiii din comună, ansamblurile de dansuri și soliștii vocali din Vladimirescu sau din satele aparținătoare.

,,Dacă noi nu ne promovăm proprii noștri copiii, atunci cine să o facă ? Cred că este foarte important pentru noi ca și comunitate să scoatem la lumină adevăratele valori culturale, pentru că avem într-adevăr copii talentați, care merită să fie promovați, astfel încât peste ani și ani să ajungă pe marile scene ale țării și, de ce nu, ale lumii. Ca primar fac tot posibilul să spijin împreună cu cei din consiliul local activitățile culturale din comună, pentru că numai asa vom putea duce tradiția noastră populară mai departe și vom promova copiii talentați,, spunea primarul Mihai Mag.

Locuitorii comunei Vladimirescu au avut parte de spectacole frumoase în aceste două zile. Făcând o trecere în revistă a programului am văzut că în fiecare zi pe scenă au urcat ansamblurile de dansuri ,, Florile Mureșului,, juniori sau seniorii din Vladimirescu. A urmat programul copiilor de la grădinițele PN-1, PN-2 și PP-Vladimirescu, apoi Grădinița PN din Horia, Corul Școlii Gimnaziale din Vladimirescu, Școala primară din Mândruloc și Școala Gimnazială din Horia, Grupa de copii-Ballroom Dance, Maria Aiftincăi, un suflet nobil, legată sufletește de folclorul autentic local și bucovinean, o doamnă care de-a lungul anilor a reușit să realizeze un adevărat muzeu etnografic, cu un bogat sortiment de costume populare românești.

Lucian Zadic și DJ NINHO au fost și ei prezenți pe scenă, iar a doua zi programul a fost și mai încărcat dar în același timp și foarte frumos. Pe scenă au dansat Ansamblul Florile Mureșului din Vladimiresc iar musafiri au fost tinerii din ,,Ansamblul Crișana,, din Oradea cu solist Raluca Pop. Un ansamblu de dansuri deosebit, care merită tot respectul și admirația publicului.

Invitat special a fost Corina Szatmari împreună cu tarafu Zbiciu. Alți soliști vocali au fost Diana Mihuț și Andrei Gurău, iar mai târziu pe scenă au evoluat Vasilică Puștiu , Progresiv A, Ellie White și The Motans, iar seara s-a încheiat cu un frumos fac de artificii, care a fost observat foarte frumos și din Micălaca.

Galerie foto (202)