Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Zilele Aradului au venit cu titluri şi distincţii pentru arădenii care s-au făcut remarcaţi de-a lungul carierei (FOTO)

Consilierii municipali au fost convocaţi astăzi să participe la două şedinţe. Una extraordinară, prilej cu care au fost votate mai multe proiecte de hotărâre, printre care şi cele cu privire la conferirea unor titluri şi distincţii cu prilejul Zilelor Aradului şi conferirea Diplomei de Aur familiilor arădene care au împlinit 50 de căsătorie, şi una festivă, pentru acordarea titlurilor şi distincţiilor.

Având în vedere că dintre cei 21 de consilieri prezenţi la şedinţă, trei au participat online, au fost împărţite 18 buletine, votul fiind secret. La final s-a constatat că toţi cei propuşi au întrunit majoritatea voturilor, neexistând, aşa cum poate ne-am fi aşteptat, o unanimitate de păreri în rândul consilierilor municipali.

Zilele Aradului au venit cu titluri şi distincţii pentru arădenii care s-au făcut remarcaţi de-a lungul carierei (FOTO)
Comentează 0

Astfel, academicianului prof. univ. dr. Ioan Bolovan, istoric român, director al Institutului de Istorie „George Barițiu” al Academiei Române, i-a fost conferit titlul de CETĂŢEAN DE ONOARE, pentru eforturile neobosite de promovare a istoriei orașului și județului Arad, de-a lungul întregii sale cariere academice. De asemenea, titlul de CETĂŢEAN DE ONOARE a fost conferit şi creatoarei de modă Eli Lăslean, cea care a pus bazele brandului ELLIS, care a adus Aradului vizibilitate la nivel național, precum și pentru preocuparea constantă de promovare a valorilor locale.

Titlul PRO URBE i-a fost conferit judecătoarei Eugenia Iovănaş, în semn de recunoaştere a întregii activităţi academice, precum şi a contribuţiei sale originale, la prestigiul şi dezvoltarea dreptului românesc.

În ceea ce priveşte TITLUL DE EXCELENȚĂ pentru merite profesionale deosebite și pentru interesul consecvent de promovare a Municipiului Arad, acesta a fost acordat următoarelor personalități:

• În domeniul ARTEI VIZUALE - Mariei Ódry, pentru creația artistică prin care a contribuit la salvarea și conservarea unor bunuri aparținând patrimoniului cultural al Aradului;

• În domeniul ARTEI DRAMATICE – lui Réka Fekete, pentru contribuția adusă la promovarea activității teatrale din Arad;

• În domeniul ÎNVĂȚĂMÂNTULUI - prof. Ioana Camelia Moler, pentru dedicarea cu care slujește învățământul preuniversitar arădean;  prof. Ioana Teodora Lung, pentru rezultate deosebite obținute la concursuri și festivaluri naționale și internaționale; prof. Ovidiu Mihăieș, pentru merite profesionale și manageriale remarcabile; prof. Mariana Tomescu, pentru preocupări constante în formarea a multor generații de sportivi de performanță; prof. Constantin Miclea, pentru performanțele sportive obținute pe plan național și internațional;  prof. Daniela Monica Cameniță, pentru contribuția la ridicarea prestigiului învățământului preuniversitar arădean; prof. Olga Iulia Ghinga, pentru profesionalismul, implicarea și competența dovedite în cariera managerială și didactică;

• În domeniul PRESEI - lui Daniel Pavel Scridon, pentru o activitate de presă remarcabilă;

• În domeniul SPORTULUI - gimnastelor Andra Crainic şi Carina Crainic, pentru rezultatele însemnate obținute la campionatele naționale și internaționale; culturistului Doru Pescaru, în semn de recunoaștere a activității sportive valoroase; lui Melissa Marcos, pentru merite sportive importante obținute în urma participării la competiții interne și internaționale în Karate WUFK (World Union Karate-do Federations); lui Adrian Meseşan - pentru rezultatele prestigioase la competiții interne și internaționale în Karate WUFK (World Union Karate- do Federations);

• În domeniul SĂNĂTĂȚII, se conferă TITLUL DE EXCELENȚĂ Post mortem dr. Zeno Moldovan - pentru activitatea prodigioasă desfășurată în domeniul medical vreme de câteva decenii.

În ceea ce priveşte DIPLOMELE DE ONOARE, acestea au fost acordate lui Radu Iorgov și Maisa Kallikkott, pentru rezultate notabile la concursuri naționale și internaționale de dans sportiv, dar şi lui Darian Ciupuliga și Mara Sabău, pentru rezultate însemnate la concursuri naționale și internaționale de dans sportiv.

De asemenea, mai trebuie spus că au fost acordate şi DIPLOME DE AUR familiilor arădene care s-au căsătorit și au domiciliul în municipiul Arad, care anul acesta împlinesc 50 de ani de căsătorie neîntreruptă.

Foto: Vasile Zărăndan

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite