Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Zeci de organizaţii premiate la Gala Voluntariatului 2015

Ca în fiecare an, cele mai active asociaţii şi instituţii publice din judeţul Arad care lucrează cu voluntari, precum şi şcolile şi companiile care îşi implică angajaţii sau elevii în proiecte de voluntariat, au fost invitate să participe la GALA VOLUNTARIATULUI.

Zeci de organizaţii premiate la Gala Voluntariatului 2015
Comentează 0

Zeci de organizaţii premiate la Gala Voluntariatului 2015
Ca în fiecare an, cele mai active asociaţii şi instituţii publice din judeţul Arad care lucrează cu voluntari, precum şi şcolile şi companiile care îşi implică angajaţii sau elevii în proiecte de voluntariat, au fost invitate să participe la GALA VOLUNTARIATULUI.
Evenimentul s-a adresat ONG-urilor arădene, şcolilor, firmelor şi instituţiilor publice care au fost implicate în proiecte de voluntariat, dar şi instituţiilor deconcentrate  care au susţinut astfel de iniţiative. Scopul acestuia este de a încuraja acţiunile de voluntariat din judeţul Arad prin promovarea acelor entităţi care se implică activ în viaţă comunităţii. 
Pentru înscrieri a fost lansată o pagină web de unde orice organizaţie, şcoală, companie sau instituţie publică care a desfăşurat activităţi de voluntariat începând cu noiembrie 2014 a putut descarcă formularul dedicat. Astfel s-au înscris 32 de asociaţii iar recompensarea activităţii lor a fost făcută pe 7 secţiuni în funcţie de domeniile în care acestea şi-au desfăşurat activitatea: Cultură, sport-turism, mediu-ecologie, social, antreprenoriat, sănătate şi educaţie.
Dintre asociaţiile care s-au înscris pentru această gala, 9 au derulat proiecte importante în domeniul educaţiei pentru care au fost şi premiate: ASOCIAŢIA CENTRUL DE EXCELENŢă ARAD, ASOCIAŢIA CITY GUIDE ARAD, ASOCIAŢIA EDUCATIO, Asociaţia EIVA, ASOCIAŢIA MARIŞ, ASOCIAŢIA PRO ARAD, ORGANIZAŢIA TINERILOR CU INIŢIATIVA-FILIALA ARAD , Asociaţia ZURY.
La secţiunea SOCIAL premiile au fost înmânate de Viorica Graur - director general al Poliţiei Locale Arad, pe scenă urcând pentru a-şi ridică premiile reprezentanţi ai asociaţiilor : ASPIS, Dezinvolt, ASOCIAŢIA NEVĂZĂTORILOR DIN ROMÂNIA- FILIALA JUDEŢEANĂ  ARAD, INTEGRA ASOCIAŢIA PERSOANELOR CU DIZABILITĂŢi MENTALE, OFENSIVĂ TINERILOR, Rotaract Cetate Arad şi SIRINIA.
La secţiunea SPORT – TURISM, diplomele şi plachetele pentru câştigători au fost înmânate de Alexandru Meszar – director executiv al Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret Arad. Premianţii au fost : Asociaţia Clubul Sportiv Experienţă Multisport, Asociaţia Domâ Art Style, ASOCIAŢIA ,,MOBILIZEAZĂ-TE! şi CONDOR CLUB ARAD.
Un premiu special i-a fost oferit şi lui Zsolt Torok, care pe lângă realizările sale că alpinist, un motiv de mândrie pentru Arad, a arătat o preocupare activă pentru comunitate, susţinând în calitate de speaker motivaţional diverse evenimente şi educative adresate tinerilor arădeni.
În cadrul secţiunii SĂNĂTATE au fost premiaţi: ASOCIAŢIA ACTIV PENTRU COMUNITATE, ASOCIAŢIA PENTRU PROTECŢIA MEDIULUI, TURISM ŞI EDUCAŢIE- APMTE, ASOCIAŢIA „POMPIERUL - ARAD”, MultiCultural Foundation, SOCIETATEA NAŢIONALĂ DE CRUCE ROŞIE ROMÂNĂ FILIALA ARAD
Pentru secţiunea CULTURĂ pe scenă a urcat Erika Stark, director al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, pentru a înmâna premiile următoarelor asociaţii: Asociaţia Română pentru Cultivarea Limbii Franceză- AMIFRAN, TURISM ALTERNATIV şi Organizaţia Tineretului Maghiar din Arad.
Secţiunea MEDIU, în cadrul căreia premiile şi diplomele au fost înmânate de Oana Pârvulescu - Director al Direcţiei de Dezvoltare şi Asistenţă Comunitară Arad, i-a adus pe scenă pe reprezentanţii  asociaţiilor : TINERET FISCUT, EFECT VERDE ARAD şi TERRA NOBILLIS.
La secţiunea ANTREPRENORIAT, Mariana Tocaciu, din partea Inspectoratului Şcolar Judeţean Arad, a înmânat premii pentru: AIESEC Arad şi Mişcarea Arădeană.
Pentru implicarea în activităţi adresate comunităţii, campanii şi proiecte au primit diplome de onoare: primarul Gheorghe Falcă, preşedintele Consiliului Judeţean Arad Adrian Tolea, Melisă Tolea, directorul general al Poliţiei Locale Viorica Graur, Erika Stark - director D.G.A.S.P.C. Arad şi Oana Pârvulescu, director D.D.A.C. Arad, Ioana Lung – director Palatul Copiilor Arad, Florin Başca  - Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog, Alexandru Meszar - director executiv al Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret Arad, Mariana Tocaciu - ISJ Arad.
Pentru că o altă componentă importantă a voluntariatului, în special pentru Arad, o reprezintă voluntarii străini care au ales să dăruiască oraşului nostru o parte din timpul şi energia lor şi să considere comunitatea noastră că o a două casă pentru ei, toţi au primit câte o diplomă de onoare. Au fost prezenţi la eveniment voluntari ai: Organizaţiei Tinerilor cu Iniţiativa- OLT, Societăţii pentru Educaţie şi Cultură Nădlac, Asociaţiei Educatio , Asociaţiei Sirinia, Organizaţiei Tinerilor cu Iniţiativa – filiala Arad, Ofensivei Tinerilor, Asociaţiei pentru Protecţia mediului Turism şi Educaţie, Asociaţiei Zury şi Asociaţiei Clubul Sportiv Experienţă Multisport.
Momentele artistice din cadrul Galei au fost asigurate de Ballroom Dance (Palatul Copiilor) şi Melisa Ţolea iar maestru de ceremonii a fost Bogdan Costea, managerul Teatrului Clasic Ioan Slavici Arad.
Tot în cadrul Galei Voluntariatului din acest an a avut loc şi lansarea manualului de comunicare “Communicate at your best” care le-a fost oferit tuturor câştigătorilor. Manualul vine că o completare a platformei cu acelaşi nume - http://communicate.oti-online.ro - prin intermediul căruia organizaţiile pot află mai multe informaţii despre cum îşi pot îmbunătăţi comunicarea, atât cu proprii membri dar şi cu voluntarii, partenerii sau alte entităţi cu care interacţionează. Există secţiuni dedicate realizării de prezentări, fotografii, materiale video, comunicate de presă, dar şi unele legate de comunicarea profesională şi realizarea de acorduri internaţionale. "Ne bucurăm foarte mult de o prezenţa atât de numeroasă la Gala Voluntariatului, pentru că acest lucru reprezintă poate cea mai importantă dovadă a faptului că Aradul se dezvoltă nu doar economic, ci şi social, ceea ce este foarte important. De asemenea, am observat şi că rezultatele proiectului nostru au fost foarte bine primite, manualul "Communicate at your best" fiind apreciat pozitiv, ceea ce face că această seară să fie una specială pentru noi" – a declarat la finalul evenimentului Stelian IENCI, preşedinte O.T.I. Arad.

Comunicat de presă
 

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite