Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Următoarea premieră teatrală este semnată de unul dintre cei mai apreciați tineri regizori din România  

Următoarea premieră teatrală este semnată de unul dintre cei mai apreciați tineri regizori din România   
Comentează 0

La Teatrul Clasic ,,Ioan Slavici” Arad va avea loc peste câteva zile prima premieră a acestui an. Este vorba despre spectacolul ,,Crima din strada Lourcine” de Eugène Labiche, în traducerea Violetei Popa. Regia poartă semnătura lui Alexandru Mâzgăreanu, unul  dintre cei mai apreciați tineri regizori români ai momentului. Decorul este realizat de Romulus Boicu, costumele sunt create de Alexandra Mâzgăreanu iar muzica este compusă de Alexandru Suciu. Piesa este o comedie bulevardieră și îi are în distribuție pe actorii : Ștefan Statnic / Lenglumé, Cecilia Lucanu – Donat / Norine, Alex Mărgineanu / Mistingue, Marian Parfeni / Justin și Ioan Peter / Portand.

Alexandru Mâzgăreanu s-a născut în anul 1987, în București. A  absolvit cursurile  Facultății  de Teatru, specializarea Regie de Teatru din cadrul  Universităţii Naţionale de Artă Teatrală şi Cinematografică „I. L. Caragiale”. A montat numeroase spectacole pe scenele celor mai importante teatre din București dar și pe scenele unor teatre din țară.  Deși este unul dintre regizorii de teatru foarte tineri, spectacolele sale se bucură de mare succes din partea publicului dar și din partea criticilor de specialitate. Astfel că,  pentru activitatea sa regizorală, Alexandru Mâzgăreanu a obținut numeroase premii și distincții, printre care premiul pentru cel mai bun regizor la Festivalul de Teatru de la Piatra Neamț ,,Pledez pentru tineri” ediția 2008 – secțiunea Școli de teatru  – pentru regia spectacolului ,,Fool for love” de Sam Shepard ; premiul pentru cel mai bun regizor în cadrul Galei ,,Comedia ține la TINEri”, ediția 2008 – pentru spectacolul ,,Romanțioșii” de Edmond Rostand ; premiul pentru cel mai bun regizor la Gala Absolvenților UNATC 2010 – pentru spectacolul ,,Funcționarii” după A.P.Cehov ; premiul pentru cel mai bun regizor pentru spectacolul ,,True West “ la Festivalul de Teatru de la Piatra Neamț ,,Pledez pentru Tineri” la secțiunea Profesioniști, octombrie 2010 ; premiul revistei VIP pentru regia spectacolului ,,Fazanul”  de Georges Feydeau în cadrul Festivalului Internațional de Teatru FestIn pe Bulevard, Teatrul Nottara, în anul

2015.

Alexandru Mâzgăreanu  este la prima colaborare cu echipa Teatrului Clasic ,,Ioan Slavici” Arad. Despre munca la realizarea acestui  proiect, regizorul ne spune următoarele : ,, Ce m-a atras la "Crima din strada Lourcine", dincolo de existența unui mecanism comic extrem de bine pus la punct, cu răsturnari de situație la fiecare jumătate de pagină și gaguri la aproape fiecare replică, a fost faptul că vorbește cu mult cinism despre o problemă de moralitate. Atât decorul cât și costumele și muzica, potențează latura ironică, dând o notă suprarealistă spectacolului. Cei cinci actori jonglează cu grație de la o stare la alta, oferind publicului o comedie spumoasă cu accente dramatice.”

 Premiera spectacolului va avea loc în data de 28 februarie 2016, la sala Mare a Teatrului Clasic ,,Ioan Slavici”, de la ora 19,00.  Biletele se pot deja achiziționa de la agenția teatrală sau de pe platforma biletmaster.ro.   

C. P.

 

 

 

Galerie foto (4)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite