Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Zeci de milioane de euro pentru cartierele Aradului. Proiectul care le va schimba complet imaginea

Zeci de milioane de euro pentru cartierele Aradului. Proiectul care le va schimba complet imaginea
Comentează 0

În cadrul proiectului Regenerea Urbană a cartierelor de blocuri, consultantul desemnat de Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare a predat Primăriei, la sfârșitul săptămânii trecute, studiul tehnic privind proiectul, cuprinzând capitolele Reabilitare Urbană și Managementul Parcărilor.

Studiul cuprinde recomandările BERD, liniile directoare pentru faza de proiectare (PT) și propuneri de corelare a prevederilor PT cu amenajarea terenului.

Documentația va fi prezentată pentru aprobare boardului Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare, care se va reuni în 21 mai, apoi Consiliului Local Municipal, iar semnarea contractului de finanțare este prevăzută pentru 31 mai.

În cadrul contractului de asistență financiară, orașul nostru va beneficia și de un grant pentru elaborarea strategiei de management integrat al parcărilor.

”Proiectul Regenerarea urbană a spațiilor din zona blocurilor din cartierele Alfa, Faleza Mures, Confecții, Micălaca, Vlaicu și centru, inclusiv zona protejată a municipiului Arad, vizează îmbunătățirea cadrului de viață, prin redefinirea și modernizarea lucrărilor de urbanizare primară și secundară, în special în cartierele de blocuri construite în perioada comunistă”, precizează un comunicat al Primăriei.

În cadrul proiectului sunt definite șase mari zone pentru intervenție: cartierul Vlaicu, la stânga, respectiv la dreapta arterei principale, Micălaca are trei zone (zona dintre Calea Lipovei și str.Voinicilor, zona 300, respectiv zona blocurilor 500-700), cartierul Alfa și zona centrală.

”Este a doua investiție ca valoare realizată în ultimii 25 de ani în Arad. Valoarea totală a proiectului este estimată la 50 milioane euro, din care 20 de milioane euro vor fi finanțate printr-un nou acord cu Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare. Este un proiect de impact urbanistic și social major, care va îmbunătăți funcțional și estetic cadrul de viață cotidiană pentru zecile de mii de arădeni care locuiesc în cartierele de blocuri”, a declarat primarul Gheorghe Falcă.

Lucrările vor consta în amenajare spații verzi, locuri de joacă și recreere, modernizarea căilor de acces și a iluminatului public, amenajare de parcări, inclusiv construirea de parcări colective etajate. Finalizarea lucrărilor este prevăzută pentru sfârșitul anului 2017.

Galerie foto (3)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite