Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Vremea o ia complet razna - După o caniculă teribilă, meteorologii anunță temperaturi scăzute: Minime chiar și de 8 grade

Meteorologii anunță că vremea devine brusc răcoroasă după un episod de caniculă.

Vremea o ia complet razna - După o caniculă teribilă, meteorologii anunță temperaturi scăzute: Minime chiar și de 8 grade
Comentează 0

"Dacă luăm în calcul valorile de temperaturi, într-adevăr este o masă de aer rece, dar care nu s-a materializat în înregistrarea unor recorduri ale temperaturilor minime zilnice sau maxime, deocamdată.

Și noaptea care urmează și miercuri dimineață vom înregistra valori deosebit de scăzute.

Vorbim în special în zonele depresionare de temperaturi de 4,5 grade Celsius, în timp ce, în restul țării vorbim de temperaturi minime între 8 grade până la 15 grade Celsius.

Miercuri va fi o zi răcoroasă, în special în regiunile intracarpatice, dar la scara întregii țări, mai ales în partea de sud, temperaturile, comparativ cu ziua de marți, când au fost cel mult 26 de grade, miercuri este posibil să consemnăm 30 de grade în extremitatea sudică, inclusiv în Capitală 28,29 de grade.

Joi, vorbim de fenomene de instabilitate, în special în regiunile intracarpatice acolo unde cantitățile de apă mai pot depăși izolat 15, 20 litri pe metrul pătrat și vor fi și intensificări ale vântului și nu în ultimul rând, și valori ușor mai coborâte, mai ales la nivelul minimelor.

Vestea bună este că la sfârșitul acestei săptămâni, temperaturile vor fi în creștere, astfel încât în perioada mini vacanței să ne apropiem din nou de pragul unei zile de caniculă 33-35 de grade și până la sfârșitul lunii august, o vreme în general mai caldă decât în mod obișnuit", a spus Elena Mateescu, director ANM, la o televiziune de știri.

Sursa: realitatea.net

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite