Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Vreme deosebit de rece. Unde ninge și cât de frig va fi în weekend

Temperaturi extreme pentru această dată în România. Noaptea trecută s-au atins din nou minus 23 de grade în zona Moldovei, iar frigul siberian va persista și în zilele viitoare.

Vreme deosebit de rece. Unde ninge și cât de frig va fi în weekend
Comentează 0

Vreme deosebit de rece pentru această dată noaptea trecută în zonele de centru, noud-est și sud-est din țară. S-au înregistrat minus 23 de grade la Rădăuți, minus 22 de grade la Miercurea Ciuc și Negrești în județul Vaslui. În Capitală erau minus 7 grade la ora 7, potrivit ANM.

Vremea va fi geroasă în toată țara atât sâmbătă, cât și duminică. Temperaturile maxime vor fi negative și ne putem aștepta și la fulguieli.

VREMEA SÂMBĂTĂ

Sâmbătă vremea va fi deosebit de rece în regiunile extracarpatice, unde temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între -8 şi -1 grad, în timp ce în restul ţării acestea vor fi apropiate de normele perioadei şi se vor situa între 0 şi 6 grade, potrivit Realitatea TV.

Cerul va fi variabil în regiunile intracarpatice, dar va avea înnorări relativ persistente în cele sudice şi estice, unde, pe arii restrânse, va fulgui. Vântul va prezenta intensificări în sudul Banatului şi, cu intensităţi mai reduse, în sud-estul teritoriului şi la munte. În zonele joase de relief, mai ales dimineaţa, izolat va fi ceaţă, asociată şi cu depunere de chiciură.

În București, dimineata vor fi condiţii de ceaţă asociată cu depunere de chiciură si -12...-10 grade. Pe parcusrsul zilei se menţine vremea geroasă. Trecător, vor fi condiţii de fulguială. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de -5 grade.

La munte, valorile termice diurne se vor situa în jurul celor climatologic specifice acestei perioade din an, în timp ce dimineaţa dar mai ales noaptea local va fi ger. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în zona înaltă, în special a Carpaţilor de Curbură şi Munţii Banatului. Temperatura aerului va avea valori mai scăzute decât ieri.

VREMEA DUMINICĂ

Duminică vremea se va menţine deosebit de rece, geroasă dimineaţa în cea mai mare parte a ţării, exceptând regiunile vestice şi Dobrogea.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între -6 şi -2 grade în regiunile sudice, estice şi centrale şi între -1 și 5 grade în rest. Cerul va avea înnorări temporar accentuate în sudul și estul teritoriului, unde izolat şi trecător va fulgui şi va fi mai mult senin în restul teritoriului. Vântul va avea unele intensificări în sudul Banatului, dar, trecător, și pe litoral și pe crestele montane. În zonele joase de relief, izolat va fi ceață, asociată cu depunere de chiciură.

În București va fi ger dimineaţa, când vom avea –11…-10 grade. Trecător, vor fi posibile fulguieli. Temperatura maximă va fi în jur de –3 grade.

Sursa realitatea.net

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite