Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Vizita ministrului Agriculturii, Adrian Oros, la Arad (FOTOREPORTAJ)

Vizita ministrului Agriculturii, Adrian Oros, la Arad (FOTOREPORTAJ)
Comentează 0

Ieri, a venit la Arad, ministrul Agriculturii, Adrian Oros. Vizita ministrului Agriculturii a venit la scurt timp după cea a ministrului Transporturilor, Lucian Bode, şi vor urma şi alte vizite în perioada următoare. Prin aceste vizite, se doreşte a se rezolva anumite probleme sau a se accentua proiectele importane ale judeţului nostru. Dacă ani la rândul, guvernele au neglijat Aradul, miniştrii care au fost în urbea noastră până în acest moment au afirmat că Aradul este un judeţ cu un potenţial enorm care va primi mai multă atenţie din partea administraţiei centrale. 

Vizita ministrului Adrian Oros a început cu o conferinţă de presă care a avut loc în sala Ferdinand din incinta Primăriei Municipiului Arad. La conferinţă au mai participat: europarlamentarul Gheorghe Falcă, senatorul Ioan Cristina, deputatul Glad Varga, preşedintele CJA, Iustin Cionca, vicepreşedintele CJA, Sergiu Bîlcea, primarul Aradului, Călin Bibarţ, viceprimarul Aradului, Ionel Bulbuc şi prefectul judeţului Arad, Gheorghe Stoian. De asemenea, au mai participat directorii instituţiilor subordonate din cadrul Ministerului. 

Ulterior, ministrul s-a întalnit cu primarii oraşelor şi comunelor, care au avut pregătite întrebări pentru acesta. Adrian Oros a răspuns întrebărilor puse şi a dat asigurări că acesta va face tot ce îi stă în putinţă pentru a putea sprijini cât mai bine sectorul agricol.

După întâlnirea cu primarii, acesta a mers în judeţ, mai exact la Curtici, unde a făcut turul Combinatului Agroindustrial Curtici. Gazdele la Curtici au fost Dimitrie şi Călin Muscă, dar şi primarul Curticiului, Bogdan Ban. Ministrul a spus că este impresionat de accentul pus pe agricultură din această zonă, totodată afirmând că promovarea produselor locale rămâne o prioritate a guvernului PNL. 

Vizita a continuat la Chişineu-Criş, la fabrica celor de la Maschio Gaspardio. Cei de la Maschio Gaspardio sunt producătorii numărul unu din ţara noastră în ceea ce priveşte producţia de utilaje agricole. Ministrul a stat de vorbă cu cei din conducerea fabricii, după care a făcut un tur al fabricii în care i s-au prezentat etapele realizării unui utilaj.

De la Chişineu-Criş, acesta a mers la Sintea Mare, unde s-a întâlnit cu fermierii arădeni. Cu această ocazie, fermierii i-au adresat întrebări ministrului şi au discutat subiecte ce ţin de domeniul agriculturii. 

Vizita ministrului s-a terminat la Măderat, unde a făcut turul unei crame. Ministrul Agriculturii a vorbit despre prioritatea sa privind susținerea zonei viticole prin programe naționale, subvenții pentru vie şi pentru reînnoirea culturilor.

 

 

Galerie foto (54)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite