Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

„Vizită de studiu la Parlamentul României”: propunere legislativă ce are potențialul de a remodela domeniul lobby-ului

O inedită propunere legislativă a venit din partea studenților din cadrul Universității „Aurel Vlaicu”, Facultatea de Științe Umaniste și Sociale, specializarea Administrație Publică. Studenții, coordonați de conf. univ dr. Camelia Stoian, au prezentat autorităților locale și parlamentarilor arădeni o propunere legislativă ce are potențialul de a remodela domeniul lobby-ului în țara noastră, punând astfel bazele unui sistem transparent și etic.

„Vizită de studiu la Parlamentul României”: propunere legislativă ce are potențialul de a remodela domeniul lobby-ului
Comentează 0

Propunerea a fost elaborată în cadrul proiectului „Vizită de studiu la Parlamentul României”, finanțat de Consiliul Județean Arad, prin Centrul Cultural Județean.

Prezent la eveniment, președintele Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca, a apreciat în mod deosebit  inițiativa venită din partea studenților: „Avem o stare de fapt care nu poate fi contestată. În România este o lacună în ceea ce privește reglementarea activității de lobby, care de cele mai multe ori este confundat cu traficul de influență. Adoptarea unei astfel de legi a fost inclusă ca angajament asumat în Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR). Îi felicit pe studenții arădeni pentru efortul depus, pentru cercetarea pe care au aplicat-o. Sunt convins că proiectul lor va trece de exigențele parlamentarilor arădeni și că vor fi sprijiniți în demersul lor de transformare a proiectului în lege”, a declarat Iustin Cionca, președintele CJA.

Conf. univ dr. Camelia Stoian a ținut să precizeze profesionalismul și entuziasmul cu care studenții săi au lucrat la acest proiect. „Am plecat de la faptul că au mai existat un număr de nouă proiecte de act normativ referitoare la activitatea de lobby, care nu au fost adoptate. Și în prezent există un proiect în lucru, dar după ce am cercetat, împreună cu studenții mei, am constatat că și acesta prezintă carențe și practic, nu întrunește condițiile pentru a fi lege. De aceea, am parcurs toate etapele de documentare, am studiate alte legi deja aplicate și am venit în fața parlamentarilor arădeni cu acest proiect final. Consider că împreună putem contribui la dezvoltarea unui cadru legislativ mai transparent și mai eficient în  domeniul lobby-ului”, a spus conf. univ. dr. Camelia Stoian.

 

Galerie foto (1)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite