Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

VIZITĂ A DELEGAȚIEI U.V.V.G., ÎN SERBIA

VIZITĂ A DELEGAȚIEI U.V.V.G., ÎN SERBIA
Comentează 0

Universitatea din Novi Sad (UNS) este una dintre cele mai mari instituții de învățământ superior din Europa, cu 14 facultăți, frecventate de aproape 50.000 de studenți, având aproximativ 5.000 de cadre didactice și personal non-didactic.

În perioada 25 - 26 mai, și 29 mai - 2 iunie, UNS a găzduit programul intensiv de formare, cu tema „Internationalisation as a Measure of Quality in Higher Education, Science and HE Service”, un eveniment cu sesiuni on-line și sesiuni on-site, menite să promoveze rolul pe care îl joacă internaționalizarea în educație și în știință.

La eveniment, din partea Universității de Vest „Vasile Goldiș” din Arad, au participat Conf. dr. Antoanela Naaji, directorul Departamentului de relații internaționale, Dariana Savici, coordonatorul instituțional Erasmus+ și Silvana Trif, referent relații internaționale.

Sesiunile virtuale au abordat subiecte precum introducerea în programul BIP (Erasmus+ Blended Intensive Programme) al Universității din Novi Sad, internaționalizarea în educație și știință, tendințe și noi cerințe privind internaționalizarea, miturile și adevărurile despre multilingvism, internaționalizarea și multiculturalismul de la Balcani la țările ibero-americane și beneficiile mobilității Erasmus+, pentru cadre didactice și studenți.

Sesiunile on-site au abordat teme precum metodologia de aplicare a proiectelor Erasmus+, soluții la problemele comune de mediu, triunghiul cunoștințelor : studenți - academie - industrie, provocările digitalizării în bibliotecile universitare, universitatea „green”, știința și politicile de mediu, rolul studenților în internaționalizarea învățământului superior, cum să (nu) renunți la internaționalizare, etc.

Participarea la eveniment a reprezentat o ocazie de a lua parte la schimbul internațional de informații și experiență. În acest context, cadrele didactice, studenții și antreprenorilor din zonă, precum și toți cei interesați de internaționalizare, au beneficiat de o oportunitate unică de a învăța și colabora cu oameni din întreaga lume.

https://www.uns.ac.rs/index.php/en/vesti-3/7991-ka131-eugloh-kombinovani-intenzivni-program

 

Galerie foto (2)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite