Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

VIRUSUL NEIDENTIFICAT îmbolnăvește oameni în fiecare oră, în zona Sebiș. Iată ce spun autoritățile

Numărul persoanelor din zona Sebiș care au ajuns la spital cu afecțiuni digestive s-a dublat în ultimele 48 de ore, în timp ce autoritățile sanitare nu au indentificat cauza îmbolnăvirilor, probe fiind trimise la Institutul Cantacuzino.

VIRUSUL NEIDENTIFICAT îmbolnăvește oameni în fiecare oră, în zona Sebiș. Iată ce spun autoritățile
Comentează 3

Șeful Direcției de Sănătate Publică Arad, Constantin Cătană, a declarat că numărul bolnavilor a ajuns la 99, de la 48 câți erau înregistrați marți, însă în fiecare oră se înregistrează cazuri noi. Probabil că mai sunt zeci de persoane afectate care nu au mai mers  la medic, tratându-se acasă ca și în cazul unei intoxicații alimentare.

Aproape toți bolnavii sunt din zona Sebiș, respectiv din oraș sau din localități învecinate pe o rază de 15 – 20 de kilometri.

Din fericire, doar cei patru copii internați inițial au rămas sub supraveghere medicală, în timp ce restul persoanelor afectate au primit perfuzii sau alte tratamente de specialitate în ambulatoriile spitalelor din Sebiș și Ineu.

”Nu conoaștem până acum cauzele îmbolnăvirilor, dar se exclud toxiinfecțiile alimentare sau o epidemie hidrică, apa din zonă fiind verificată. Cel mai probabil avem un virus cu transmitere aerogenă. Simptomatologia nu este gravă, iar evoluția este bună în toate cazurile înregistrate. Am prelevat probe care au fost trimise la Institutul Cantacuzino și așteptăm să aflăm despre ce este vorba”, a declarat șeful DSP Arad.

Ministerul Sănătății a fost informat despre ultimele evoluții în acest caz de îmbolnăvire în masă.

CITEȘTE ȘTIREA INIȚIALĂ: Un VIRUS NEIDENTIFICAT a trimis la spital zeci de arădeni din zona Sebiș

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite