Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

VIRUSUL din China a ajuns în Europa! Primele cazuri, confirmate în Franța // Ultimul bilanț coronavirus: 41 de morți

Primele cazuri de infectare cu noul coronavirus din China au fost confirmate în Franța, anunță agențiile internaționale de presă. Potrivit ultimului bilanț, au murit 26 de persoane în China, iar alte peste 900 sunt infectate în mai multe țări, alături de China.  Până în prezent au mai fost confirmate cazuri în SUA, Thailanda, Taiwan, Singapore, Hong Kong, Macao, Vietnam, Coreea de Sud, Japonia, Nepal.

VIRUSUL din China a ajuns în Europa! Primele cazuri, confirmate în Franța // Ultimul bilanț coronavirus: 41 de morți
Comentează 0

VIRUSUL din China. FRANȚA. Două cazuri de infectare cu noul coronavirus chinez au fost confirmate în Franța, la o lună e la depistarea acestuia în Wuhan în decembrie 2019.

Sunt primele de acest tip din Europa, a anunțat vineri seara ministrul francez al Sănătății, Agnès Buzyn, potrivit AFP și CNN.

De asemenea, sunt în curs analize pentru alți 50 de pacienți, potrivit AFP.

VIRUSUL din China. FRANȚA. Este vorba de un pacient internat la Bordeaux (sud-vest) și un altul la Paris, a anunțat ministrul francez, într-o conferință de presă.

Pacientul din Bordeaux are 48 de ani, a revenit din China, a trecut prin oraşul Wuhan, a avut primele simptome pe 23 ianuarie. Despre cel dinParis nu se cunosc detalii deocamdată, potrivit AFP.

Agnès Buzyn a precizat că autoritățile vor lua toate măsurile în încercarea de a stopa propagarea virusului.

VIRUSUL din China. Milioane de oameni sunt acum în carantină în China, în propriile orașe. Numărul orașelor închise din China a ajuns la 11. Și Marele Zid Chinezesc a fost parțial închis. Celebrarea de Noul An Chinezesc au fost anulate de autoritățile chineze.

VIRUSUL din China. OMS. Organizația Mondială a Sănătății a decis că este prea devreme să declare stare de urgenţă mondială. OMS consideră urgenţă globală „un eveniment extraordinar”, care reprezintă un risc pentru alte ţări şi necesită o intervenţie coordonată la nivel internaţional. Directorul OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a anunțat joi că este o urgență în China”, dar nu a devenit încă o urgență la nivel mondial, deși poate deveni una”.

VIRUSUL din China. BILANȚ DECESE NOUL CORONAVIRUS 2019-nCoV

Potrivit celui mai recent bilanț al infectării cu noul coronavirus, până vineri au murit 41 de persoane în urma infectării cu noul coronavirus 2019-Cov, în China. 

VIRUSUL din China. BILANȚ INFECTARE NOUL CORONAVIRUS 2019-nCoV

Potrivit celui mai recent bilanț, peste 900 de persoane sunt infectate cu noul coronavirus. Cele mai multe cazuri de infectare cu noul coronavirus au fost raportate în China.

Și în Thailanda au fost raportate 4 cazuri de infectare, câte două în Hong Kong, Macao, Vietnam, SUA, Franța, Japonia și câte unul în Taiwan, Coreea de Sud, Singapore.

FRANȚA. Două cazuri de infectare cu noul coronavirus chinez au fost confirmate vineri, 24 ianuarie, în Franța, la o lună e la depistarea acestuia în Wuhan în decembrie 2019. Sunt în curs analize pentru alți pacienți suspectați, potrivit AFP.

SUA. Vineri, Statele Unite au confirmat al doilea caz de infectare cu virusul din China, care a omorât până acum cel puțin 26 de oameni. În total, în SUA, 63 de oameni sunt sub observație, în 22 de state, din cauza pneumoniei virale. Este vorba despre o pacientă de circa 60 de ani din Chicago, care călătorise în China, la Wuhan, în luna decembrie. Femeia se află în spital, în stare stabilă.

Primul caz de coronavirus provenind din oraşul chinez Wuhan în Statele Unite a fost depistat marți în statul Washington.

NEPAL. Primul caz testat pozitiv cu noul coronavirus a fost raportat viner, în Nepal. Este vorba de un student nepalez care a venit în vacanță acasă, el studiind la o unversitate din Wuhan. 

JAPONIA. Vineri a fost raportat al doilea caz de infectare cu noul coronavirus 2019-nCoV. Este vorba despre un bărbat de 40 de ani, din Wuhan, care a sosit duminică în Japonia. În Coreea de Sud, Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor de la Seul a confirmat astăzi apariţia celui de-al doilea caz de îmbolnăvire cu coronavirus. 

ROMÂNIA. Mai mulți artiști de la Filarmonica Banatul din Timișoara și de la alte filarmonici din țară au concertat în orașul Wuhan din China în decembrie 2019. E au plecat din Beijing  spre Europa abia pe 20 ianuarie. Este vorba de muzicieni din Timișoara, Arad, Oradea, Cluj, Brașov, București și Constanța. Joi, 18 angajați ai Filarmonicii din Timișoara au fost puși în carantină pentru 10 zile. 

Vineri, doi muzicieni din Cluj și Arad au fost izolați pentru 14 zile la domiciliu, ca măsură de prevenție. DSP Cluj a anunțat că starea lor de sănătate este foarte bună și dacă vor prezenta simptome vor fi internați la Spitalul de Boli Infecțioase. Filarmonica de Stat Transilvania a transmis că niciun muzician din ansamblul său nu este infectat și nu sunt posibili purtători au noului coronavirus, potrivit Mediafax.

La sfârșitul zilei de joi, bilanțul epidemiei cu noul coronavirus 2019-nCoV ajunsese la 25 de morți și 830 de cazuri confirmate.  

Ce este virusul „cu coroană” (coronavirusul) și cum se transmite

VIRUSUL din China. Ce sunt coronavirusurile

Coronavirusurile sunt o familie de virusuri care şi-au primit numele de la felul în care arată la microscop: sunt sferice, iar membranele lor sunt acoperite cu ţepi ce formează un fel de „coroană”, potrivit Agerpres.

Se vede ca o corona solară atunci când este privit la un microscop electronic.

Infecţiile cu coronavirus pot provoca maladii respiratorii - unele dintre ele pot fi severe şi chiar mortale, precum MERS (Sindromul respirator din Orientul Mijlociu) şi SARS (Sindromul Acut Respirator Sever), iar altele mult mai blânde, precum răcelile comune.

Specialiștii spun că deocamdată nu se poate face o estimare în privința mortalității acestui nou virus.

VIRUSUL din China.  Simptomele infectării cu  coronavirus

Persoanele infectate cu aceste coronavirusuri suferă un răspuns inflamator sever. Până acum, nu există niciun vaccin aprobat sau tratament antiviral disponibil pentru infecția cu coronavirus. 

Infecţiile cu coronavirus pot avea o gamă largă de simptome, inclusiv febră, tuse şi dificultăţi respiratorii. Cazurile severe pot provoca pneumonie, sindrom acut respirator sever, insuficienţă renală şi deces.

Coronavirusul are câteva simptome comune cu gripa și răceala: migrene, nas înfundat, tuse, dureri în gât și dureri musculare. La coronavirus apar complicații cum ar fi febră intensă, pneumonie, dificultate în respirație, septicemie și de aici se poate ajunge la deces.

Nu există tratament.

VIRUSUL din China.  Măsuri pentru a NU ne infecta cu coronavirus

Astfel că singurele și cele mai simple măsuri le putem lua noi și depind de noi. Este vorba de o bună igienă, spălat pe mâini cu apă și săpun și să se evite spațiile aglomerate dacă nu este nevoie, pentru a nu intra în contact cu alte persoane.

VIRUSUL din China. Cum se transmite coronavirusul

Coronavirusul este transmis prin aer și infectează în principal tractul respirator și gastrointestinal superior. 

Coronavirusurile sunt transmise între animale şi între oameni şi pot evolua pentru a forma tulpini care nu au fost identificate în trecut la oameni.

Rapoartele relevă că majoritatea pacienților din primul grup spitalizat erau muncitori sau clienți la o piață locală de fructe de mare unde se vindea și carne procesată și animale consumabile vii, inclusiv păsări de curte, măgari, oi, porci, cămile, vulpi, șobolani de bambus, arici și reptile.

VIRUSUL din China. Noul coronavirus a fost depistat inițial la Wuhan, în decembrie 2019.

Boala a fost semnalată pentru prima dată la sfârșitul lunii decembrie 2019 în Wuhan, un oraș major din centrul Chinei și s-a răspândit rapid. De atunci, călătorii bolnavi din Wuhan au infectat oameni în China și în alte țări.

Testele preliminare sugerează că noul tip de coronavirus din Wuhan ar fi putut să treacă la oameni provenind de la şerpi. Însă experţii medicali chinezi au sugerat şi alte animale ca sursă a virusului, precum liliecii şi şobolanii.

La fel ca alte tipuri de coronavirusuri, noul virus chinezesc este transmis de la om la om prin picături de salivă expectorate de o persoană infectată atunci când strănută sau tuşeşte. Se poate transmite şi prin contact cu suprafeţe contaminate, precum mânerele uşilor şi balustradele.

De ce coronavirusul poate suferi mutații rapide

VIRUSUL din China. La fel ca MERS şi SARS, noul coronavirus din China este un ribovirus (virus ARN), ceea ce înseamnă că ARN-ul, nu ADN-ul, este materialul său genetic. Astfel, el se combină cu ADN-ul gazdei şi, din acest motiv, poate suferi mutaţii rapide.

Testele pentru depistarea noului coronavirus din China implică utilizarea unei reacţii de polimerază în timp real (RT-PCR), care identifică ARN-ul viral în eşantioanele prelevate. Acestea pot fi recoltate din gât cu un beţişor medical, din spută sau din mostre sangvine, dacă pacientul se simte foarte rău, potrivit Agerpres.

DECESE SARS și MERS

Sindromul Respirator Acut Sever a apărut pentru prima dată în China în 2002 când peste 8.000 de oameni au fost infectaţi şi 774 au murit în epidemia care a cuprins și alte 36 de ţări și a durat până în 2003. 

Virusul MERS a lovit Orientul Mijlociu în 2012-2013. Mult mai sever față de SARS, a ucis  851 de oameni la nivel global.

Sursa: realitatea.net

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite