Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

CORONAVIRUS. Încă un ROMÂN care a venit din China, internat de urgență

Încă un român care s-a întors, recent, din China, a ajuns la spital. Potrivit Realitatea PLUS, acesta este internat la Spitalul "Victor Babeș". Pe de altă parte, bărbatul din Bacău întors, în urmă cu nouă zile, din China, nu are coronavirus. Tânărul a fost adus, aseară, la Institutul "Matei Balș", din Capitală. Investigațiile care i-au fost făcute au arătat că nu este infectat cu virusul ucigaș. 

CORONAVIRUS. Încă un ROMÂN care a venit din China, internat de urgență
Comentează 0

107 morți și aproximativ 4.500 de oameni infectați. Este cel mai recent bilanț al gripei pornite din China. Reprezentanții Organizației Mondiale a Sănătății au anunțat că amenințarea legată de coronavirus este ,,ridicată” la nivel mondial.

Președintele Donald Trump a propus Chinei ajutorul Statelor Unite. Ministerul Educației din China a anunțat că va amâna începerea noului semestru școlar, pe termen nedeterminat, în contextul agravării epidemiei cu coronavirus.

În timp ce spitalele din Wuhan sunt supraaglomerate, iar medicii, de multe ori, nu au cu ce să trateze pacienții, administrația de la Beijng spune că situația este sub control. Armata a ajuns în regiune cu suplimente de medicamente, iar guvernul costruiește două spitale. Unul dintre medicii care au fost afectați de coronavirus le-a declarat jurnaliștilor chinezi că se recuperează.

Autoritățile din Beijing au anunțat că au înregistrat primul deces din cauza infecției cu noul coronavirus. Victima este un bărbat de 50 de ani, care a fost pe 8 ianuarie în Wuhan și a prezentat simptome după ce a revenit la Beijing, șapte zile mai târziu. 

Reprezentanții Organizației Mondiale a Sănătății au anunțat că amenințarea legată de coronavirus este ,,ridicată” la nivel mondial. Virusul a fost depistat şi în Macau, Taiwan, Singapore, Vietnam, Malaezia, Nepal și Hong Kong.

Totuși, până acum, Organizaţia Mondială a Sănătăţii nu a decretat starea de urgență la nivel mondial. Directorul organizației a anunţat, însă, că va merge împreună cu o echipă de specialişti în Beijing, pentru a analiza situaţia la fața locului. 

Sursa: realitatea.net

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite