Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Viorica Dăncilă, interviu în exclusivitate pentru România TV: Nu am niciun motiv să demisionez

Viorica Dăncilă a acordat un interviu în exclusivitate pentru România TV. Premierul României a declarat că nu are niciun motiv să demisioneze din funcţie.

Viorica Dăncilă, interviu în exclusivitate pentru România TV: Nu am niciun motiv să demisionez
Comentează 0

"Nu văd niciun motiv să demisionez atâta timp cât am susţinerea coaliţiei de guvernare, atâta timp cât cred că în cele trei luni am avut rezultate bune. Nu văd niciun motiv ca să-mi depun demisia. Nu mă afectează retragerea încrederii, dar e un gest și o declarație care nu își aveau locul acum, cred că acest mod de lucru poate duce la o slăbire a încrederii pe plan extern, şi cred că acest lucru nu trebuia făcut. Dincolo de interesele personale, supărări, dincolo de frustrări, trebuie să dăm dovadă de responsabilitate, iar toate ţările trebuie să vadă în România o ţară stabilă în care pot să investească, în care să vină cu încredere şi care să fie un partener de încredere pentru orice stat", a precizat Viorica Dăncilă, la România TV.

Viorica Dăncilă susţine că a refuzat să se prezinte la Cotroceni la invitaţia preşedintelui Klaus Iohannis, pentru că tonul pe care şeful statului l-a folosit a fost unul nepotrivit.

"M-au jignit aprecierile peiorative ale preşedintelui, dar nu numai ce a spus preşedintele în această zi. Şi înainte, aprecierile preşedintelui, modul de exprimare al preşedintelui m-au jignit, şi acesta a fost şi motivul pentru care astăzi nu am mers la Cotroceni. Am încercat să comunic direct cu președintele. Aşa cum am spus încă de la învestirea mea, am încercat să păstrez echilibrul, să am o bună cooperare interinstituţională. Am sunat azi pentru a-i comunica preşedintelui, să am o discuţie cu dânsul. Mi s-a spus că este într-o întâlnire şi că nu poate răspunde şi că această întrunire va dura până la ora 11. Atunci am comunicat că nu o să mă prezint la Cotroceni astăzi la întâlnire. Am sperat ca preşedintele să sune şi să discutăm acest aspect, dar reacţia preşedintelui a fost o reacţie publică pe care am văzut-o cu toţii", a explicat primul-ministru.

Cu privire la întâlnirea pe care ar fi trebuit să o aibă astăzi cu Klaus Iohannis, Dăncilă a spus că preşedintele a chemat-o "să o certe ca pe un elev".

"Voi merge mai departe. Preşedintele nu are atribuţii în a demite un prim-ministru. (...) Dacă domnul preşedinte nu mai poate coopera cu Guvernul, acest lucru este un lucru extrem de grav (...) Eu cred că domnul preşedinte trebuie să se mai gândească", a mai spus Dăncilă.

Interviul este acordat în contextul unui conflict politic dintre preşedintele Klaus Iohannis şi premierul Viorica Dăncilă.

Preşedintele Klaus Iohannis i-a cerut demisia premierului Viorica Dăncilă într-o declaraţie de presă în care a criticat ultimele poziţii ale primului ministru. Şeful statului a declarat că retrage încrederea acordată premierului în condiţiile în care, în opinia lui, Viorica Dăncilă nu respectă principiul colaborării loiale între instituţiile statului, potrivit Constituţiei. Klaus Iohannis a făcut trimitere la memorandumul secret adoptat în guvern privind mutarea ambasadei României la Ierusalim şi la refuzul premierului de dialog pe această temă.


Citeste mai mult pe RTV.NET: http://www.romaniatv.net/live/viorica-dancila-interviu-in-exclusivitate-pentru-romania-tv_416941.html#ixzz5DtfH09bS

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite