Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Viorica Dăncilă a angajat-o pe bani UE pe una dintre inculpatele din dosarul lui Dragnea

Europarlamentarul Viorica Dăncilă o are ca angajată, în calitate de asistentă locală, pe Adriana Botorogeanu, care apare in al doilea dosar de la DNA al lui Liviu Dragnea privind angajările fictive de la Consiliul Județean Teleorman. Dezvăluirile au fost făcute de un deputat USR.

Viorica Dăncilă a angajat-o pe bani UE pe una dintre inculpatele din dosarul lui Dragnea
Comentează 0

Botorogeanu este inculpată, alături de Liviu Dragnea, în dosarul în care șeful PSD este acuzat de abuz în serviciu. 

Numele ei apare pe site-ul Parlamentului European, însă este scris „Botorageanu". Contactată de jurnaliști, Dăncilă a refuzat să comenteze.

Dezvăluirea a fost făcută de deputatul USR, Tudor Pop, care a scris pe Facebook ca aceasta este "una din cele doua persoane care au fost acuzate că ar fi fost angajate fictiv la Direcţia pentru Protecţie Socială din Teleorman, de catre Liviu Dragnea, faptă pentru care Liviu Dragnea este trimis in judecată."

Conform DNA, Adriana Botorogeanu era încadrată din anul 2005 la DGASPC Teleorman în funcția de inspector de specialitate în cadrul Serviciului administrativ, în condițiile în care ea figură și că salariat în cadrul unei societăți comerciale din Alexandria. De asemenea, Anisa Niculina Stoica era încadrată, din anul 2006, în funcția de referent la Serviciul administrativ din DGASPC Teleorman.

Potrivit procurorilor, cele două angajate nu s-au prezentat la serviciu și nici nu au prestat vreuna din activitățile înscrise în contractul lor muncă semnat cu DGASPC Teleorman, desfășurându-și de fapt activitatea la sediul organizației județene PSD Teleorman.

În rechizitoriul întocmit de DNA se arată că, în perioada 2008 – 2012, Liviu Dragnea a deținut funcția de președinte al PSD Teleorman și pe cea de președinte al Consiliului Județean Teleorman.

În calitate de președinte al CJ Teleorman, Liviu Dragnea coordona și controla activitatea Direcției Generale de Asistentă Socială și Protecția Copilului, instituție în cadrul căreia au fost încadrate Adriana Botorogeanu și Anisa Niculina Stoica, de unde au și încasat salariul corespunzător, fără a se prezența la locul de muncă și fără a desfășura niciun fel de activitate.

Procurorii susțin că Liviu Dragnea a determinat-o pe Anisa Niculina Stoica să se angajeze și să fie remunerată în cadrul DGASPC Teleorman, potrivit Aktual24.ro.

Sursa: realitatea.net

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite