Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Violeta Alexandru anunță ce se va întâmpla cu pensiile și alocațiile după căderea Guvernului

Violeta Alexandru, ministrul Muncii, a explicat ce se va întâmpla cu proiectele pe care le are la minister, acum că Guvernul PNL a fost demis prin moțiune de cenzură și funcționează cu puteri limitate. Alexandru a vorbit și despre pensii și dublarea alocațiilor.

Violeta Alexandru anunță ce se va întâmpla cu pensiile și alocațiile după căderea Guvernului
Comentează 0

„Lista mea de urgențe zero este populată de tot felul de probleme în aplicarea legii pensiilor și a problemelor generate de această lege propusă de PSD. Sunt multe probleme care țin de management.  Sunt în continuare aspecte care țin de simplificare. Deja am făcut pași în simplificarea accesului pensionarilor la bilete de tratament. Același lucru îl vom face și pentru firmele care doresc să acceseze informații despre cei în căutarea unui loc de muncă”, a declarat Violeta Alexandru, pentru Digi24. 

Însă odată cu căderea guvernului, executivul este nevoit să administreze doar treburile curente, nu va putea iniția legi, iar urmările directe asupra activității ministrului muncii se văd în planurile pe care le avea de reorganizare a ANOFM, respectiv a agenției care administrează plățile sociale. „Aici aveam o viziune de simplificare, de eficientizare, care presupune un amplu proces de restructurare și care depășește atribuțiile de gestionare a treburilor curente”, a continuat Violeta Alexandru.

Începând din ianuarie, alocațiile se indexează cu rata inflației, iar la rectificarea bugetară din august va fi dublat cuantumul lor, așa cum s-a decis în Parlament. „Mi s-a cerut să pregătesc acest act normativ pentru rectificarea bugetară”, a declarat Violeta Alexandru, precizând că la acest moment, nu a fost luată în discuție o plată eșalonată a alocațiilor, variantă ce fusese menționată ca soluție de atenuare a acestui șoc bugetar. 

Sursa: realitatea.net

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite