Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Vin concediile! Prognoza meteo pentru vara anului 2018. Cât de mult va ploua

Meteorologii au emis prognoza meteo pe trei luni, în intervalul mai - iulie 2018. În ultima parte a verii, ne-am putea confrunta cu secetă. 

Vin concediile! Prognoza meteo pentru vara anului 2018. Cât de mult va ploua
Comentează 0

VREMEA ÎN LUNA MAI 2018

În luna mai 2018, temperaturile medii vor avea valori apropiate de media climatologică în sud, sud-est și vest. Dacă media lunară multianuală este de 14,9 grade Celsius în luna mai, în zonele menționate vom avea o medie de 16 grade Celsius. 

În restul țării, vor fi temperaturi medii sub normalul perioadei. Media lunii mai va fi de 12 - 14 grade Celsius, chiar 10 local în nord. 

În ceea ce privește precipitațiile, vor fi apropiate de norma lunară multianuală în sud-estul țării, și abundente în rest. 

VREMEA ÎN LUNA IUNIE 2018

Temperatura medie lunară a aerului va fi apropiată de norma climatologică de 18,3 grade Celsius în cea mai mare parte țării. Vom avea medii ceva mai ridicate în sud, sud-est șo vest de aproximativ 20 de grade, chiar local 22 de grade Celsius. 

În centru și nord vor fi medii de 14 - 16 grade Celsius. 

În ceea ce privește precipitațiile, vor fi normale, specifice perioadei în nordul și centrul țării și vor fi sub norma climatologică normală, deficitare în restul țării. 

VREMEA ÎN LUNA IULIE 2018

În luna iulie, temperaturile medii ale aerului vor fi mai ridicate decât normalul perioadei în sud, sud-est. Dacă media multianuală lunară este de 20,2 grade Celsius, în sud, sud-est, vest, vor fi medii de 22-24 grade Celsius. 

Precipitațiile vor fi sub media multianuală lunară. 

Sursa

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite