Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

VIDEO | Fiscul din Arad vrea să scape de 22 de kilograme de lingouri, bijuterii și monede de aur

VIDEO | Fiscul din Arad vrea să scape de 22 de kilograme de lingouri, bijuterii și monede de aur
Comentează 1

Fiscul arădean scoate la vânzare 22 de kilograme de aur, sub formă de lingouri, bijuterii și monede, la prețul de 130 de lei pe gram, însă la trei proceduri anterioare de vânzare nu au existat oferte.

Reprezentanții Administrației Județene a Finanțelor Publice (AJFP) Arad au declarat, miercuri, că este vorba de aur confiscat în 2012, de la un cetățean turc, pasager într-un tren internațional care intra în țară prin Curtici.

În total, se vinde cantitatea de 22,170 kilograme, dar acesta este al patrulea anunț de vânzare publicat începând cu luna iulie, fără a exista persoane interesate.

”Opinăm că lipsa ofertanţilor poate fi cauzată de tendinţa de scădere din ultima perioadă a cotaţiilor aurului pe pieţele internaţionale. În cazul în care nu există ofertanţi, preţul se poate reduce, conform legii, cu până la maximum 25% din valoarea iniţială”, a declarat purtătorul de cuvânt al AJFP Arad, Călin Arusti.

În 2012, cetățeanul turc, care nu deţinea documente de provenineţă pentru bunurile de valoare, a atacat în instanță procedura prin care i-a fost confiscat aurul. Bărbatul a pierdut definitiv procesul, astfel că bunurile au devenit proprietate de stat.

Ulterior, a avut loc expertizarea bunurilor în laboratoare autorizate din Arad şi Bucureşti, rezultând aur de diferite grade de puritate.

”În urma expertizării s-a stabilit preţul, raportat la valoarea de referinţă, ţinând cont de puritatea pieselor”, a precizat Arusti. 

Potrivit unui comunicat de presă remis în 2012 de Poliţia de Frontieră Arad, cetăţeanul turc, care avea 41 de ani, călătorea în trenul internaţional care circulă pe relaţia Budapesta – Bucureşti.

“Poliţiştii de frontieră au avut suspiciuni cu privire la conţinutul bagajelor, fapt pentru care au procedat la efectuarea unui control amănunţit al acestora. Astfel, au fost descoperite patru lingouri şi şase pachete acoperite cu banda adezivă, care conţineau mai multe medalioane şi agrafe de diferite dimensiuni, toate confecţionate dintr-un metal galben, presupus a fi aur”, se arăta în comunicat. 
 

Galerie foto (6)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite