Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Vești foarte proaste pentru români - Gazele se scumpesc cu 25%

Vești proaste pentru consumatorii care nu și-au schimbat furnizorul de gaze. Facturile vor fi mai mari de la 1 ianuarie chiar și cu 25%. Doar vara aceasta, România a importat gaze de 40% din totalul consumului din țara noastră. O situație nemaiîntâlnită în miezul verii. 

Vești foarte proaste pentru români - Gazele se scumpesc cu 25%
Comentează 0

Ultima dată când România a importat gaze într-un procent similar a fost în urmă cu 10 ani, dar în condițiile unor luni de iarnă cu un ger extrem.

"Rusia a avut o politică foarte inteligentă. România a fost obișnuită va vara să ia gaz la prețuri foarte mici, in vara aceasta gazprom-ul nu a vândut nimic, determinând această situație pe care o avem. ", a declarat Dumitru Chisăliță, expert energie.

Ne așteptăm la scumpiri ale gazelor, iar cei mai afectați vor fi românii care nu au trecut în piața concurențială. Pentru ei, specialiștii spun că factura va fi mai mare cu 25% la sută. Asta în condițiile în care prețurile au fost majorate de luna trecută cu până la 20 de procente.

Este evident faptul ca cei care au de incalzit o casa, vor plati mai mult decat cei care stau la apartament. De pilda, o familie care acum plateste 100 de lei pe luna pentru gazul utilizat, la toamna ar putea plati 120-125 de lei.

Experții spun că ne apropiem de un dezastru energetic.

"Peste 3 luni de zile va fi prea târziu, deja e târziu. Trebuie să acționăm acum pt a preveni un dezastru energetic în această iarnă", mai spune expertul.

Aproape 3 milioane de consumatori au rămas în prezent la serviciul universal. 

Sursa: realitatea.net

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite