Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Vești crunte pentru tinerii șoferi

Lipsa personalului și numărul tot mai mare de tineri care vor să aibă carnet auto au făcut ca absolvenții școlilor de șoferi să fie programați o dată sau de două ori la traseu în cursul unui an. După această perioadă, candidatul care nu ia proba practică trebuie să achite taxe de peste o mie de lei pentru a repeta școala de șoferi.

Vești crunte pentru tinerii șoferi
Comentează 0

În ordinul Ministerului Afacerilor Interne care reglementează procedura de dobândire a permisului auto se precizează că proba practică și cea scrisă se dau în zile diferite, însă Ana (18 ani) a dat testările în luni și chiar în anotimpuri diferite. Ea și familia sa se află printre sutele, poate chiar miile de români care sunt nemulțumiți că în ultimele luni direcțiile de permise fac cu greu programări pentru proba de traseu a celor care dau pentru carnet și au luat proba scrisă. Astfel de situații ne-au fost consemnate în București, Ploiești, Iași, Argeș și Timiș.

Așa se face că un candidat ajunge să dea de maximum două ori examenul practic pentru obținerea permisului de conduceere până când să expiră actele de “absolvire” a școlii de șofer.

“Valabilitatea actelor care atestă efectuarea școlii de șoferi se întinde pe perioada unui singur an. Dacă în acest interval fiica mea nu va lua carnetul auto, ea trebuie să facă din nou ore de conducere. Nu cred că este corect ca pe perioada unui singur an un candidat să susțină doar de două ori, maximum, proba de traseu pentru carnet”, ne spune bucureșteanul Mihai, tatăl Anei.

Traseul Anei, pe scurt, pentru examenul de carnet

Cât o privește pe tânăra de 18 ani, aceasta a început școala de șoferi în vara anului trecut, iar în luna septembrie a terminat cursurile.

Citeste mai mult pe libertatea.ro


Scrie un comentariu

trimite