Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Veste cruntă pentru UE! Rusia oprește gazul. Gazprom a anunțat întreruperea „pe termen nedefinit”, prin conducta Nord Stream. Putin a început cu adevărat războiul în Europa

Vineri, 2 septembrie, Rusia a dat o veste cruntă și totodată, previzibilă pentru UE, poziționată pro-Ucraina: Gazprom a stabilit întreruperea livrărilor de gaz prin Nord Stream.

Veste cruntă pentru UE! Rusia oprește gazul. Gazprom a anunțat întreruperea „pe termen nedefinit”, prin conducta Nord Stream. Putin a început cu adevărat războiul în Europa
Comentează 0

Gazprom a anunțat suspendarea „pe termen nedefinit” a livrărilor de gaz pentru Europa, prin gazoductul Nord Stream. Rușii susțin că există o defecțiune la o turbină, iar aceasta a fost complet oprită pentru a fi reparată, a transmis agenția rusă RIA Novosti.

Un reprezentant al companiei a trimis o scrisoare către compania Siemens în care a comunicat problemele apărute la motor și necesitatea de a le remedia. Gazprom susține că a găsit defecțiuni despre care nu știa la instalațiile de pompare, iar ca să le repare, sunt necesare piese din Germania, pe care le-a solicitat.

Totuși, liderii de la Moscova sunt conștienți foarte bine că această cerere, de livrare a pieselor, nu poate fi onorată, din cauza sancțiunilor impuse Rusiei de Uniunea Europeană.

Nord Stream 1 este principala rută pentru aprovizionarea cu gaze din Rusia către Europa și funcționa la capacitate redusă încă de la jumătatea lunii iunie.

De la sfârșitul lunii iulie, conducta funcționa la doar 20% din capacitate.

Gazoductul Nord Stream 1 nu mai funcționează de două zile, pentru mentenanță, dar trebuia repus în funcțiune sâmbătă, în condițiile în care doar o singură turbină asigură pomparea fluxului de gaz.

Citește continuarea pe romaniatv.ro

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite