Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Vânătorii s-au întâlnit, din nou, la Bata (foto-video)

Aşa cum stai ca vânător "în pândă" uneori pe vreme rea, ploaie, zăpadă, ger, tot aşa cei care iubesc şi au în suflet vânătoarea nu au putut sta acasă chiar dacă vremea a fost capricioasă duminica 20 septembrie, ziua în care cornul de vânătoare a d-lui MICURESCU a sunat din nou la cea de a VIII-a ediţie a întâlnirii tuturor celor ce poartă în suflet acest nobil şi frumos sport, VÂNĂTOAREA.

Vânătorii s-au întâlnit, din nou, la Bata (foto-video)
Comentează 0

S-au adunat cu mic cu mare din toate părţile peste 3000 de persoane, pentru că atunci când Badea Ion anunţă festivalul vânătorii la Bata vin oaspeţi din mai multe judeţe, chiar şi din Caraş Severin, Hunedoara, Timiş, Bihor dar şi din ţara vecină, Ungaria au fost prezenţi la Bata.

Chiar dacă vremea a fost capricioasă festivalul a decurs normal şi a fost o reuşita din partea organizării şi după cum au decurs lucrurile. După deschiderea oficială unde s-a început cu un tedeum, au urcat pe scenă primarul Ion Micurescu, Preşedintele CJA Adrian Ţolea, Nicu Deme Directorul A.J.V.P.S. Arad  şi altii. Apoi s-a continuat  programul începind cu prezentarea raselor de câini şi o demonstraţie canină, după care Şoimarii şi-au prezentat  păsările, plus o demonstraţie a vânătorii cu şoimi.

Bineînţeles în acest timp grupele de vânătoare prezente au pregătit mâncarea vânătorească la ceaune. Printre grupele prezente se numară cele din Zăbalt , Gurahonţ , Monorastia , Petriș, Poiana Dealului - Tauţ , Lipova , Sebiş , Târnova , Ghioroc , dar şi din Timiş, grupa de vinatoare Paniova şi Căpriorul , care an de an sunt prezente la Bata alături de noi. 

Deliciul celor prezenţi a fost proba la ţarc cu câini hărţuitori care a adunat foarte multi curioşi. Un alt punct a fost festivitatea de premiere şi degustarea produselor vânătoreşti. Programul artistic a fost susţinut de solişti ca Ionuţ Langa, cel care şi-a prezentat şi câinii de vânătoare, doi copoi frumoşi , Larisa Horvath din Ţela, iar ansambluri de dansuri au fost Florile Mureşului de la Vladimirescu şi ansamblul Valea Mureşului, un tânar ansamblu condus de JICHEREAN VICTOR, un distins coregraf care a obţinut nenumărate premii care a creat prin implicare gratuită , un ansamblu de dansuri populare dorind ca cei de pe Valea Mureşului să aibă un ansamblu care să ducă tradiţiile şi obiceiurile VĂII MUREŞULUI mai departe peste ani. Programul s-a incheat cu un frumos foc de artificii.

De câte ori merg la Bata o fac cu mare drag pentru că îl întâlnesc pe d-l Micurescu (Badea Ion) şi d-na Delia, doi oameni atât de dragi mie chiar dacă este o diferenţa de vârstă între noi, îi stimez pentru că sunt oameni deosebiţi, calzi, primitori şi cu suflet mare. Pe Badea Ion l-am cunoscut în urmă cu câţiva ani, dar a rămas o prietenie între noi şi mă bucur ori de câte ori ne revedem,  este un om în preajma căruia nu poţi fi trist, este un om optimist şi vesel, dar ceea ce m-a făcut să îndrăgesc acest om este faptul că nu am văzut niciodata un om care să vorbeasca şi să trăiască vânătoarea cu atâta dragoste, pasiune şi respect pentru vânat. Poţi sta cu dânsul povestind de vânătoare şi nu numai, zile în şir. Cred că ar putea scrie câteva cărţi despre momentele trăite în pădure, la pândă sau pe goană în stand sau la dibuit la vînătoare, despre cărările vânatului şi tot ceea ce este vânătoarea, iar atunci când povesteşte trăieşte din nou acele momente, fiorul vânătorii, dragostea pentru natură şi vânat şi cred că a vâna alături de dânsul este o adevărată plăcere. Un om cult, cu suflet mare, un om împlinit care îşi iubeste familia  dar în special cele două fiice de care vorbeşte cu atâta drag şi cred cu tărie că ele şi vânătoarea sint sufletul d-lui Micurescu. Vânător de peste 37 de ani  este primul om din România care a avut ideea de a organiza un festival vânătoresc pentru că aşa cum spunea cu ani în urmă: "VÂNĂTOAREA  ESTE MESERIA MEA DE SUFLET", şi  cred acest lucru, de aceea acest festival s-a ţinut pentru prima dată la BATA făcând  ca atunci când spui Bata ,  să te gândeşti la festivalul de vânătoare. A făcut-o din suflet pentru toţi acei care poartă în inimă dragostea pentru natură şi vânat, pentru ortaci dar mai presus de toate din dragoste pentru vânătoarea pe care o practică cu respect si daruire.

foto-video-text: Dorin Bodea

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite