Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Valeriu Gheorghiță: 28% din totalul persoanelor vaccinate s-au imunizat și cu doza booster. RATA de imunizare a României, făcută publică

Șeful CNCAV Valeriu Gheorghiță a anunțat, astăzi, că, în prezent, 28% din totalul persoanelor vaccinate anti-COVID, în România, au primit și doza booster (doza 3). Procentul este ceva mai mare dacă luăm ca punct de reper numărul total de persoanele eligibile care pot să se imunizeze cu doza 3 la data de 20 ianuarie și asta deoarece 42,85% din aceste persoane au efectuat deja doza de rapel. 

Valeriu Gheorghiță: 28% din totalul persoanelor vaccinate s-au imunizat și cu doza booster. RATA de imunizare a României, făcută publică
Comentează 0

"Pana in prezent, au fost avccinate cu doza 3 peste 2.256.000 de persoane, din totalul celor eligibil la data de 20 septembrie. Eligibilitatea in momentul de fata inseamna sa avem cel putin 4 luni de la prima schema de vaccinare. 

Numarul total de persoane eligibile care pot sa primeasca boosterul la 20 ianuarie este de 5,26 de milioane de persoane. Practic, in acest moment, 42,85% dintre ei au efectuata aceasta doza de booster, iar din totalul persoanelor vaccinate in Romania pana la acest moment cu cel putin o doza 28% au primit si aceasta doza de booster", a anuntat Gheorghita, intr-o conferinta de presa sustinuta astazi alaturi de seful DSU, Raed Arafat. 

Cât privește numărul total de persoane vaccinate și rata de vaccinare din România de la debutul campaniei naționale de imunizare (27 decembrie 2020) și până pe 19 ianuarie, Gheorghita a spus: "Sunt peste 8.307.000 de persoane care au primit cel putin o doza de vaccin. Se traduce in rate de vaccinare de circa 48,81% din populația adultă, rezidenta de peste 18 ani. Aceasta estimare este de circa 15,6 milioane de persoane adulte in Romania, in momentul de fata, conform Institutului National de Statistica. Fata de acest numar ne raportam cand estima rata de vaccinare. 

Din populatia eligibila de pe 12 ani, din 26 ianuarie o sa trecem la populatia de peste 5 ani, rata de vaccinare este de 47,5%, iar numarul celor la care ne raportam ca fiind eligibili inseamna 16.900.000 de persoane rezidente in Romania, iar procentul de vaccinare din populatia totala a Romaniei de circa 19,3 milioane de locuitori e de 41,64%".

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite