Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Val de proteste în Statele Unite după victoria lui Trump. "Nu este președintele nostru"

Victoria lui Donald Trump scoate mii de oameni în stradă. Supăraţi că magnatul american va fi viitorul preşedinte al Statelor Unite, mii de susţinători ai lui Hilary Clinton protestează. Potrivit televiziunilor locale, la Oakand cinci persoane au fost rănite, după ce poliţia a tras cu gaze lacrimogene.

Val de proteste în Statele Unite după victoria lui Trump.
Comentează 0

Victoria lui Donald Trump scoate mii de oameni în stradă. Supăraţi că magnatul american va fi viitorul preşedinte al Statelor Unite, mii de susţinători ai lui Hilary Clinton protestează.

Printre cei mai vehemenţi contestatari ai preşedintelui ales sunt studenţii din California. Imediat după ce au aflat că Hilary Clinton a pierdut alegerile, aceştia dar şi alţii din alte state au devenit agresivi.

Peste 5.000 de studenți au ieșit în stradă la New York, alte mii în Seattle și alte mari orașe din Statele Unite. La New York, mii de protestatari s-au strâns în Manhattan şi s-au îndreptat spre Trump Tower, unde locuieşte preşedintele ales. Alte câteva sute de persoane au scandat "Nu eşti preşedintele meu!" în parcul Manhattan.

Potrivit televiziunilor locale, la Oakand cinci persoane au fost rănite, după ce poliţia a tras cu gaze lacrimogene.

Manifestanţii au aruncat cu obiecte în jandarmi şi au spart vitrina unei farmacii în Oakland, California. Poliţia a răspuns cu gaze lagrimogene în protestatari.

În Centrul Chicago, aproximativ 1.800 de oameni s-au strâns în faţa Trump International Hotel and Tower, strigând "Nu Trump! Nu KKK! Nu Statelor Unite rasiste!".

În primul discurs de după vot, omul de afaceri a promis că va fi preşedintele care va uni ţara. De partea cealaltă, Hillary Clinton a acceptat înfrângerea cu demnitate şi şi-a îndemnat susţinătorii să îi dea o şansă o şansă viitorului lider de la Casa Albă.

Citeste mai mult pe realitatea.net


Scrie un comentariu

trimite