Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Vă simțiți obosit tot timpul? Iată cum puteți avea un nivel de energie mai ridicat

Vă simțiți obosit tot timpul? Iată cum puteți avea un nivel de energie mai ridicat
Comentează 0

Oboseala este unul dintre cele mai frecvente motive pentru o vizită la medicul de familie. În acest articol, vă oferim câteva sfaturi pentru creșterea nivelului de energie.

Dacă vă străduiți să vă ridicați din pat dimineața, simțiți că căscați non stop și treceți peste zi doar cu ajutorul consumului intens de cofeină, s-ar putea să suferiți de oboseală cronică.

Oboseala cronică este una dintre cele mai frecvente probleme de sănătate observate în practica generală. Un nou sondaj efectuat de medicii de familie internaționali a constatat că 1 din 5 persoane care solicită o consultație se plâng de oboseală, iar alte cifre arată că 90% dintre oameni se simt obosiți zilnic.

Doctorii în medicină generală spun că o proporție semnificativă a pacienților lor sunt oameni care caută modalități de a combate oboseala. Este probabil una dintre cele mai frecvente plângeri pe care le vedem în practica generală și, deși mulți dintre noi ne simțim obosiți și avem nevoie de o creștere a energiei, de obicei nu este un semn de ceva grav.

Există o mulțime de modalități de a crește nivelul de energie - dieta și exercițiile fizice, alături de un Vitamax din când în când, ar putea fi soluția simplă pe care nu ați luat-o în considerare. Cu toate acestea, unele afecțiuni medicale pot provoca oboseală, deci dacă lipsa dvs. de energie vă afectează viața de zi cu zi sau nu se rezolvă prin modificări dietetice sau exerciții fizice, ar trebui să discutați cu medicul de familie.

Iată alte câteva lucruri care vă pot crește nivelul de energie.

1. Ovăz

Ovăzul este un carbohidrat bogat în fibre și este garantat să vă facă să vă simțiți mai plin pentru mai mult timp. Își eliberează caloriile încet, contribuind la creșterea nivelului de energie pentru o perioadă mai mare, de-a lungul zilei. Încercați ovăzul ca terci făcut cu lapte; adăugați toppingul preferat, cum ar fi miere, fructe și semințe. Alternativ, încercați să pregătiți niște ovăz peste noapte, inclusiv cu niște iaurt și fructe, cum ar fi fructele de pădure.

2. Omega 3

Omega 3 vă menține creierul alert. Încercați să mâncați pește gras, cum ar fi somonul, macroul, sardinele, heringii și păstrăvul de două ori sau cel puțin o dată pe săptămână. Acești pești sunt cea mai bună sursă de acizi grași esențiali omega 3 care protejează sănătatea inimii, sănătatea articulațiilor și se știe că ajută la reducerea nivelului de anxietate. Efectele antiinflamatorii ale Omega 3 reduc riscul multor boli, inclusiv boli de inimă și cancer, făcându-vă să vă simțiți mai bine, stimulându-vă starea de spirit și energia.

3. Vitamina D

Mulți oameni care frecventează clinicile de medicină generală au un deficit de vitamina D. Simptomele includ oboseala și niveluri scăzute de energie. Se dovedește că există un nivel scăzut de vitamina D la nivelul populației generale, ce petrece multe ore din timpul zilei în interior și folosind protecție solară. Este dificil să obțineți suficientă vitamina D din dietă - sursele alimentare sunt ouăle și peștii grași - verificați nivelul și discutați suplimentarea cu medicul de familie sau cu un dietetician.

4. Iaurt

Acesta este anul în care trebuie să începem cu toții să ne ascultăm burta, iar probioticul din iaurt ajută la menținerea unui microbiom intestinal sănătos. Multe cercetări analizează acum legătura dintre intestin și creier. Sănătatea intestinului ne poate afecta tiparele de somn și starea de spirit, așa că îngrijirea intestinului dvs. cu o sursă zilnică de probiotice vă ajută să vă mențineți sănătatea și nivelul de energie. Bucurați-vă de o porție de iaurt cu toppinguri cum ar fi semințe, nuci și fructe ca mic dejun sau gustare după antrenament.

5. Puneți-vă în mișcare

S-ar putea să simțiți că exercițiul este ultimul lucru de care aveți chef, dar, de fapt, exercițiile fizice regulate vă vor face să vă simțiți mai puțin obosiți pe termen lung, astfel încât veți avea mai multă energie. Sportul vă determină corpul să elibereze epinefrină și norepinefrină, hormoni de stres care în cantități modeste vă pot face să vă simțiți energizat.


Scrie un comentariu

trimite