Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Sorin Stanciu, președintele UZPR, s-a întâlnit cu jurnaliștii arădeni (FOTO)

Sorin Stanciu, președintele Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România (UZPR) s-a întâlnit, astăzi, la Biblioteca Județeană „A.D. Xenopol” cu jurnaliștii arădeni care fac parte din uniune. Alături de acesta s-a aflat și Emil Stanciu, coordonatorul echipei care a elaborat noul statut al UZPR.

Ca de fiecare dată, oficiile de gazdă au fost făcute de Vasile Filip, președintele Filialei „Ioan Slavici” Arad a Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România, care a făcut și o scurtă prezentare a activității filialei.

Sorin Stanciu, președintele UZPR, s-a întâlnit cu jurnaliștii arădeni (FOTO)
Comentează 0

Aflat pentru prima dată la Arad, Sorin Stanciu, care a preluat conducerea UZPR după decesul regretatului Doru Dinu Glăvan, le-a spus jurnaliștilor prezenți, că uniunea a crescut în continuare, mulți ziariști în activitate alegând să devină membri, astfel în cât noul statut a fost gândit de o manieră care să răspundă noilor nevoi. „Sunt onorat să fiu alături de dumneavoastră. Am așteptat această întâlnire mai de mult, dar iată că s-a petrecut după ani și ani. În ultimii doi ani am promovat astfel de întâlniri cu membrii noștri din filiale pentru a dialoga. Uniunea a crescut în continuare, sunt foarte mulți tineri, jurnaliști în activitate care au venit alături de noi, ceea ce ne-a obligat să gândim puțin altfel statutul. Acum e mult mai permisiv, dă o libertate mult mai mare filialelor, care pot decide cine să fie membru și cine are dreptul la indemnizație”, le-a spus Sorin Stanciu celor prezenți. Acesta a mai ținut să menționeze că Adunarea Generală a UZPR va avea loc pe 20 iulie, când va fi ales președintele și organismele de conducere.

Discuții despre cărți, reviste și statut

În continuare, Vasile Filip a vorbit pe scurt despre cărțile apărute în ultimii doi ani sub egida UZPR Arad. „În ultimii ani, filiala noastră a reușit să scoată două cărți, «Voci și vocații jurnalistice arădene în UZPR» și «Jurnaliști arădeni – Selfie»”, a ținut să puncteze Vasile Filip, care a realizat primul volum împreună cu Emil Șimăndan, primul președinte al UZPR Arad, iar pe cel de-al doilea împreună cu Lavinia Betea, prim-vicepreședintele filialei.

De asemenea, Lucia Bibarț, secretarul UZPR Arad și vicepreședintele Doru Sinaci au prezentat revista „Ateneu Arădean”, Florica R. Cândea, revista „Gutenberg”, părintele Gheorghe Hodrea, publicația în grai „Lada cu spinare”, Dorin Ocneriu, revista „Stindard”, după care Emil Stanciu a vorbit despre noul statut, jurnaliștii prezenți au avut ocazia să pună întrebări celor doi invitați, iar Lavinia Betea i-a invitat pe toți cei prezenți la lansarea noului său volum, „Prințesele Roșii”, care va avea loc începând cu ora 17 la Sala Marii Uniri.

Moment de reculegere pentru Adrian Hărțău

Înainte de încheierea întâlnirii, o veste tristă a ajuns la urechile ziariștilor adunați la Biblioteca Județeană: fostul jurnalist Adrian Hărțău a trecut în eternitate, astfel încât a fost ținut un moment de reculegere în memoria colegului nostru dispărut mult prea devreme, la numai 51 de ani.

Foto: Vasile Zărăndan

Galerie foto (91)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite
















Inchide