Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Uniunea Ziariştilor Profesionişti din România – la ora bilanţului

Reprezentanţii filialelor Uniunii Ziariştilor Profesionişti din România (UZPR) au participat duminică la Adunarea Generală organizată online, pentru prezentarea rapoartelor de activitate aferente anului 2021. Din partea Filialei „Ioan Slavici Arad” au participat preşedintele Vasile Filip, vicepreşedintele Lavinia Betea şi colegul nostru Vasile Sărăndan (Zărăndan).

Uniunea Ziariştilor Profesionişti din România – la ora bilanţului
Comentează 0

Sorin Stanciu, preşedintele interimar al UZPR, a prezentat raportul de activitate pe anul trecut, făra a uita însă să-l omagieze pe Doru Dinu Glăvan, jurnalistul care a reînfiinţat Uniunea şi care până anul trecut, când a plecat mult prea devreme dintre noi, a fost sufletul acesteia. „Desigur, un moment de cumpănă a fost acela când am fost lipsiți violent și pentru totdeauna de ființa pilduitoare a celui pe care l-am preferat, în toți acești ani, în fruntea noastră - Doru Dinu Glăvan. Dincolo de regretele dureroase, am dovedit cu toții că putem traversa această mare pierdere numai printr-o determinare sporită a angajării noastre pentru înfăptuirea tuturor proiectelor hotărâte din vremea când eram cu toții, în echipă completă. Să mergem mai departe uniți este adevăratul omagiu pe care îl putem aduce, peste timp, lui Doru Dinu Glăvan!”, a spus, printre altele, Sorin Stanciu.

Acesta a ţinut să precizeze că s-a înregistrat o creștere a numărului de noi membri, cu precădere a celor de vârstă tânără, menţionând faptul că au fost înfiinţate filiale noi în Regatul Unit al Marii Britanii,

la Sălaj și Râmnicu Sărat, astfel încât UZPR a ajuns să aibă un număr de 54 de filiale, sucursale sau grupuri de lucru.

Mai trebuie spus că, potrivit lui Dan Constantin, preşedintele Comisiei de Atestare Profesională, în perioada 1 ianuarie 2020 - 10 martie 2022, au fost în lucru un număr de 584 dosare de primire în Uniune, de atestare și reatestare, iar anul trecut au fost eliberate de Consiliul Director, pe baza propunerilor și avizelor Comisiei, 175 de adeverințe care atestă calitatea de membru al UZPR, „cu drepturi depline și activitate creatoare recunoscută”.

Foto: Arhiva

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite