Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Rednic debutează cu VICTORIE în play-out şi Bătrâna Doamnă urcă pe loc de baraj: UTA – Hermannstadt 1-0 (FOTO)

UTA câştigă la limită partida din această seară disputată în fața sibienilor de la Hermannstadt, Mircea Rednic debutând astfel cu dreptul în play-out. Bătrâna Doamnă părăsește poziția a IX-a, direct retrogradabilă, urcând din nou pe loc de baraj (poziția a VIII-a) cu 21 de puncte. Asta, în condițiile în care, spre deosebire de ultimul meci disputat la Cluj, arbitri au fost corecți, centralul Flueran a dictat lovitură de la 11 metri, în urma intervenției colegilor săi din Camera VAR și nu a tocat mai mult sau mai puțin mărunt echipa Aradului, cum au făcut alți colegi de-ai săi în ultimul timp.

Rednic debutează cu VICTORIE în play-out şi Bătrâna Doamnă urcă pe loc de baraj: UTA – Hermannstadt 1-0 (FOTO)
Comentează 1

Deşi au reuşit să fie la conducerea jocului pe aproape întreaga perioadă a primei reprize, deşi au alergat mai mult, deşi a avut numeroase lovituri de colţ, faze care înţelegem că au fost pregătite cu atenţie înainte de această confruntare, jucătorii UTA-ei nu şi-a creat ocazii, nu au tras pe spaţiul porţii şi astfel Bătrâna Doamnă a intrat la pauză fără să marcheze. Ar fi totuşi de remarcat o fază din minutul 7, când după un schimb de mingi între Benzar și Ubbink, olandezul centrează în careu pentru Miloşevici, însă portarul Letica este mai rapid decât vârful Bătrânei Doamne.

La cealaltă poartă, elevii lui Măldărăşanu au un contraatac periculos în minutul 35, însă Roger Jr. trimite în corner din faţa lui Limaj care ar fi ajuns într-o poziţie foarte periculoasă, singur cu portarul UTA-ei.

Una caldă, alta rece

Repriza secundă începe mult mai bine pentru Bătrâna Doamnă. În minutul 48, elevii lui Mircea Rednic obţin o lovitură de la 11 metri în urma intervenţiei VAR-ului. Asta, în condiţiile în care Mino Sota atinge mingea cu cotul la o fază plecată de la o centrare trimisă de Abeid spre Postolachi, care nu poate trimite spre poartă. Cel care execută lovitura de pedeapsă şi înscrie în minutul 52 este Roger Jr. Câteva minute mai târziu, Hermannstadt se apropie periculos, Balaure execută o lovitură liberă de la 35 de metri, însă Iacob este la post. În minutul 56, Ubbink trimite pentru Otele, acesta pătrunde în careu și încearcă să împingă mingea în plasă, însă Letica o prinde, iar în minutul 58, Rareș Pop centrează, Letica respinge până la acelaşi Otele, dar nigerianul nu reuşeşte să tragă la poartă.

Minutul 73 avea însă să vină cu o vestea proastă pentru arădeni. Rareș Pop trage frumos, plasat, mingea trece pe lângă vinclul porţii oaspeţilor şi se prăbuşeşte imediat pe teren. Intervine echipa medicală, este chemată ambulanţa, iar talentantul junior al UTA-ei este dus de urgenţă la spital.  

În minutul 81, Paul Anton se află în faţa golului cu numărul doi al gazdelor, după ce îşi aminteşte de vremurile bune, când marca cu şuturi de la distanţă. De data aceasta trage din 30 de metri, ţintind vinclul, dar Letica reuşeşte să respingă în ultimul moment. Până la final, mai trebuie spus că în minutul 90+8, tânărul Șteau, introdus în locul lui Rareș Pop, înscrie în poarta oaspeților, însă reușita sa este anulată pe motiv de ofsaid.

Scorul final rămâne astfel 1-0 și UTA câștigă un meci foarte important pentru supraviețuirea în Liga I.

Echipele trimise pe teren

 În cele ce urmează vă prezentăm echipele trimise pe teren de Mircea Rednic, respectiv Marius Măldărăşanu.

UTA: Fl. Iacob –  Benzar, Benga, Hoxhallari, Abeid – Batha – R. Pop (Şteau), Ubbink (Vukcevic), Roger Jr.(P. Anton), Otele (Stahl) – Milosevic (Postolachi). Rezerve: Kucher – Vukcevic, Cascini, Anton, Postolachi, Stahl, Şteau, Keşeru, Dobrescu.

Hermannstadt: Letica – Butean, Bejan, Stoica, Opruț – Mino Sota – Balaure (Bărbuţ), Alhassan (Biceanu), Limaj (Babic), C. Popescu (Oroian) – Paraschiv. Rezerve: Muțiu – Ene, Medina, Biceanu, Oroian, D. Iancu, Petrescu, Bărbuț, Babic.

Partida a fost condusă la centru de Viorel Flueran, ajutat la cele două tuşe de Valentin Avram şi Ciprian Danșa, arbitru de rezervă fiind Robert Avram, în timp ce în Camera VAR s-au aflat Iulian Dima şi Marius Badea. În ceea ce-i priveşte pe observatori, aceştia au fost: Zoltan Szekely (FRF) şi Ioan Bogdan (LPF).

Foto: Lucian Ciobanu

Galerie foto (30)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite