Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

VICTORIE MARE cu o echipă de top!!! Bătrâna Doamnă părăsește provizoriu zona direct retrogradabilă; UTA – FCSB 3-1 (FOTO) / UPDATE: UTA rămâne pe 14, după această etapă

UTA obține în seara aceasta o victorie mare. 3-1 cu FCSB, o echipă de top din Superliga, în fața unui stadion plin. Un joc frumos, început cu casa închisă, prestat de o echipă care acum s-a văzut că și-a dorit victoria, cu jucători care au arătat pe teren că sunt dispuși să facă tot ce ține de ei pentru a o obține, deși au mai făcut și greșeli, a făcut ca punctele puse în joc să rămână la Arad, iar UTA să părăsească după mai bine de patru luni, zona direct retrogradabilă, acolo unde a fost dusă de fostul antrenor Poenaru. Cu 27 de puncte, Bătrâna Doamnă urcă, cel puțin până mâine, când FC Arșeș joacă cu Voluntariul, pe poziția a 14-a.

VICTORIE MARE cu o echipă de top!!! Bătrâna Doamnă părăsește provizoriu zona direct retrogradabilă; UTA – FCSB 3-1 (FOTO) / UPDATE: UTA rămâne pe 14, după această etapă
Comentează 4

Update 1 UTA rămâne pe 14, după această etapă

FC Voluntari şi FC Argeş au remizat astăzi, partida disputată pe Stadionul „Anghel Iordănescu” din Voluntari încheindu-se cu scorul de 0-0. În aceste condiţii, FC Argeş rămâne pe poziţia a 15-a a clasamentului şi pe cale de consecinţă, UTA îşi păstrează, cel puţin până etapa viitoare, locul 14, pe care a urcat ieri. Astfel, elevii lui Laszlo Balint nu mai sunt pe un loc direct retrogradabil, ajungând după patru luni de chin, pe un loc de baraj.


După o primă repriză frumoasă, cu Steaua care a marcat de două ori, doar că prima dată a făcut-o în propria poartă, cele două echipe au intrat la cabine cu câte un gol în dreptul fiecăreia, ambele „reușite” apărând în urma unor greșeli imense în apărare.

Cea care își dă prima cu stângu-n dreptul este Steaua. Otele are o incursiune în stil propriu, trimite pe jos în careu, Tamm încearcă să respingă, dar nimerește poarta lui Târnovanu. Era minutul 15, 1-0 pentru UTA și delir în tribune. Din păcate însă bucuria suporterilor nu a durat decât trei minute, pentru că în minutul 18, Florinel Coman este uitat singur în mijlocul careului lui Kucher de unde egalează printr-un șut superb, după ce mingea ajunge la el pe traseul Edjouma – Dawa. A fost un gol încasat din cauza faptului că linia de apărare a UTA-ei, visătoare ca în atâtea ocazii până acum, a gafat din nou. În minutele 26 și 40, oaspeții au mai avut două ocazii, dar de data această apărarea arădeană a scăpat cu fața curată. În minutul 26, Olaru a trimis în careu pentru Miculescu, dar Roger intervine salvator din fața fostului său coleg de la UTA, iar în minutul 40, Florinel Coman îl depășește pe Benga, trimite în fața porții, însă Ali Abeid îi ia fața lui Edjouma. În minutul 41, Rareș Pop primește de la Cascini, trage din marginea careului, dar Târnovanu este la post. Un minut mai târziu, Otele îi pasează lui Miloșevici, muntenegreanul trage din prima din apropierea punctului cu var metri însă Târnovanu reține din a doua încercare. De altfel, în minutul 43, vigilența portarului Stelei este încercată de două ori de Ubbink, fără rezultat însă. Pe final, în minutul 45+2, David Miculescu reia cu capul de la marginea careului mic o centrare venită de la Radunovic, dar Kucher respinge în afara terenului, mingea ieșind în corner.

Joc entuzismant în repriza secundă

În repriza a doua, UTA are un joc entuzismant, elevii lui Laszlo Balint profitând de o schimbare neinspirată făcută de conducerea FCSB, care la pauză îl scoate pe Edjouma și îl introduce pe Cordea. La rândul său și antrenorul Bătrânei Doamne este forțat să facă o schimbare, care însă i-a ieșit. În locul lui Otele, care s-a accidentat, este introdus Postolachi, care avea să înscrie pentru 2-1. Înainte însă, Rareș Pop are o ocazie bună de a înscrie. Juniorul UTA-ei pătrunde pe stânga, trage în diagonală, dar mingea îl șterge pe Sorescu și iese în corner. Centralul este însă în lumea lui și dictează că balonul trebuie repus din marginea careului mic. Era minutul 62, iar două minute mai târziu, Postolachi aruncă tribunele în aer. Basarabeanul primește de la Batha și înscrie în stil de atacant pur sânge. Oaspeții puteau egala în minutul 66, când Olaru îi pasează lui Șut, acesta... șutează din apropierez careului, însă Kucher reușește să boxeze. Balonul ajunge apoi la Sorescu, dar acesta e blocat. Cea care avea să marcheze din nou este însă Bătrâna Doamnă. Rareș Pop iese la rampă în minutul 78, trimite bine în fața porții, iar Ubbink înscrie pentru 3-1. Două minute mai târziu, Miculescu este în fața golului, însă Kucher este la post și respinge. Până la final, ar mai fi de remarcat șutul din minutul 88, expediat pe lângă vinclu de Tavi Popescu, care a executat o lovitură liberă și faptul că arbitrul Chivulete a dictat... 9 minute de prelungire, poate-poate oaspeții mai reușesc ceva. Nu a fost să fie, pentru că nici nu meritau și UTA își trece în cont toate cele trei puncte.

Echipele trimise pe teren

Dar să vedem cum au arătat echipele trimise pe teren de cei doi principali, Laszlo Balint, respectiv Mihai Pintilii.

UTA: Kucher – Abeid, Erico, Benga (P. Anton), Roger – Ubbink (Stahl), Batha, Cascini - R. Pop (Paşcalău), Milosevic (Barbosa), Otele (Postolachi). Rezerve: Balauru – Stahl, Dobrescu, Cibi, P. Anton, Barbosa, Paşcalău, Postolachi.

FCSB: Târnovanu – Sorescu, Dawa, Tamm, Radunovic – Șut (Ov. Popescu), Edjouma (Cordea) – Oct. Popescu, Olaru (Radaslavescu), Miculescu – Coman. Rezerve: Vlad – Crețu, I. Cristea, Ov. Popescu, Nikolov, Oaidă, Pantea, Radaslavescu, Cordea.

Partida a fost condusă la centru de Andrei Chivulete, ajutat la cele două tușe Daniel Mitruți și Alexandru Cerei, iar arbitru de rezervă a fost Florin Andrei, în timp ce în Camera VAR s-au aflat Rareș Vidican și Petruța Iugulescu. În ceea ce-i privește pe observatori, aceștia au fost Octavian Șovre (FRF) și Marian Ivan (LPF).

Foto: Lucian Ciobanu

Galerie foto (28)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite