Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Bătrâna Doamnă bifează un nou EȘEC în fața unui lider al Superligii care nu a strălucit: UTA – Farul 0-1 (FOTO)

Dacă pe octombrie, UTA pierdea la Ovidiu cu 2-0, în fața Farului, în urma unui joc slab, cu toate că a jucat aproape o repriză în superioritate numerică, începând să alunece spre subsolul clasamentului, astăzi Bătrâna Doamnă a jucat mai bine, dar din păcate a pierdut din nou. UTA rămâne din păcate pe poziția a 15-a a clasamentului, una care duce direct în „B”, dacă nu este părăsită până la sfârșitul play-out-ului, cu numai 24 de puncte din 27 de partide jucate, iar Farul lui Hagi își consolidează primul loc, acumulând 58 de puncte, deși a avut o singură fază clară de gol, pe care a și concretizat-o prin nou intratul Mazilu.

Bătrâna Doamnă bifează un nou EȘEC în fața unui lider al Superligii care nu a strălucit: UTA – Farul 0-1 (FOTO)
Comentează 0

Partida din această seară de pe Arena Francisc Neuman a început cu un moment de reculegere ţinut în memoria profesorului Alexandru Hăran, unul dintre cei mai buni antrenori de copii şi juniori din Arad, dar și pentru tânărul Dănuț Tol, membru al echipei de robotică Delta Force, ambii plecați dintre noi în această săptămână.

Dacă în primele minute, oaspeții au părut ceva mai prezenți în joc, UTA a reușit încetul cu încetul să echilibreze jocul și chiar să își impună ritmul, deși ambele echipe au avut un joc care nu se leagă, lipsit de cursivitate. Prima ocazie vine în minutul 5, când balonul ricoșează la Roger jr., dar brazilianul „repatriat” de la CFR trage în Aioani. Farului încearcă să dea replica în minutul 21. Alibec îl deschide pe Borza, însă acesta nu nimerește cadrul porții. Trei minute mai târziu, Bătrâna Doamnă are o nouă ocazie. Paul Anton centrează din lovitură liberă, mingea ajunge la Ubbink, dar nici olandezul nu nimerește poarta. UTA are apoi două ocazii la rând în minutele 25 și 26. Milosevic deviază, în minutul 25, pentru Batha, dar acesta este blocat, iar în minutul următor, Batha șutează puțin pe lângă poarta Farului. Alibec încearcă și el poarta în minutul 31, dar mingea pe care o expediază trece peste, iar în minutul 45+2, Chindriș trage și el peste poartă.

UTA, lovită după pauză

Intrat la pauză în locul lui Roger jr., Otele impulsioneză jocul Bătrânei Doamne, reușind câteva raiduri spectaculoase în jumătatea constănțenilor, dar cu toate acestea jocul rămâne unul de luptă, fără ca vreuna din combatante să-și impună cu claritate punctul de vedere. În minutul 58, puștiul Rareș Pop scapă în jumătatea adversăm și este faultat la marginea careului lui Aioani. Deși Nedelcu, jucătorul care a comis faultul era în poziție de ultim apărător, centralul decide să îi dea doar cartonaș galben. Abeid protestează și ia și el galben.

În minutul 60, elevii lui Laszlo Balint primesc însă o lovitură grea. Otele pierde în bandă, balonul ajunge la Mazilu, care trece de unul singur de o apărare a UTA-ei mult prea visătoare și trimite în plasa porții lui Balauru.

Astfel, în ultima jumătate de oră, Bătrâna Doamnă pornește în căutarea egalării, Otele trage în minutul 62 peste poartă, apoi mai face câteva curse în treimea adversă, în minutul 69 pătrunzând în careu, unde îi pasează lui Barbosa, dar Nedelcu este la post și trimite în corner.

UTA speră până la sfârșit, iar în minutul 90+3, Benga șutează puternic de la 20 de metri și ne face să sperăm pentru câteva secunde. Balonul trece însă puțin pe lângă poartă și se întoarce pe teren, după ce lovește panourile publicitare.

Astfel scorul rămâne 0-1 și UTA pierde din nou.

Echipele trimise pe teren

Dar să vedem care au fost formaţiile trimise pe teren de cei doi antrenori, Laszlo Balint, respectiv Gică Hagi.

UTA: Balauru – Romario Benzar (Vukcevici), Chindriș, Benga, Abeid – Batha (Cascini), Paul Anton – Roger jr. (Otele), Ubbink (Barbosa), R.  Pop – Milosevic (Postolachi). Rezerve: Kucher – Erico, Vukcevici, Hoxhalari, Cascini, Postolachi, Willie, Barbosa, Otele, Pășcălău.

Farul Constanţa: Aioani – Sîrbu (Kiki), Larie, Popescu, Borza (Boli) – Artean, Nedelcu, Grameni (Casap) – Sali (Mazilu),  Alibec, L. Munteanu (V. Morar). Rezerve: Buzbuchi – Baravykas, Mazilu, Grobry, V. Morar, Mateus Barbosa, Boli, Kiki.

Partida a fost arbitrată la centru de Szabolcs Kovacs, ajutat la cele două tuşe de Ciprian Danșa şi Adrian Popescu, arbitru de rezervă fiind Iuliana Demetrescu. De menţionat că în Camera VAR s-au aflat Cătălin Popa și Gabriel Stroe, în timp ce observatori au fost: Ioan Onicaș (FRF) şi Romulus Gabor (LPF).

Foto: Lucian Ciobanu

 

 

Galerie foto (58)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite