Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

FĂRĂ ORIZONT: Bătrâna Doamnă pierde la Ovidiu după un meci slab, deşi a jucat aproape o repriză în superioritate numerică; Farul – UTA 2-0

După un joc slab, fără orizont, UTA pierde cu 0-2 partida desfăşurată în această seară la Ovidiu, pe terenul liderului la zi al Superligii. Asta, în condiţiile în care, din minutul 52 gazdele au evoluat cu un om în minus, iar Bătrâna Doamnă a primit o lovitură de la 11 metri, ratată însă de Virgiliu Postolachi, care a tratat faza mult prea lejer. Dincolo de această ratare însă, rămâne prestaţia slabă a elevilor lui Ilie Poenaru, care nu au reuşit să fructifice omul în plus, comportându-se ca o echipă mică, fără pretenţii. La final, Farul lui Gică Hagi îşi consolidează prima poziţie din clasament, cu 27 de puncte, iar UTA rămâne deocamdată pe 9, cu doar 15 puncte acumulate după 12 partide.

FĂRĂ ORIZONT: Bătrâna Doamnă pierde la Ovidiu după un meci slab, deşi a jucat aproape o repriză în superioritate numerică; Farul – UTA 2-0
Comentează 0

Gazdele încep mai bine, drept pentru care au şi primele ocazii. În minutul 6, Louis Munteanu reia o centrare venită din dreapta, dar balonul trece peste poarta arădenilor. Şase minute mai târziu, o pasă greşită de Otele îl pune pe Alibec într-o poziţie foarte bună de a înscrie. Atacantul revitalizat de Hagi pătrunde pe stânga, trage, dar mingea trece pe lângă poarta lui Florin Iacob. În minutul 17, acelaşi Alibec este faultat în careu de Batha, după ce acesta din urmă greşise o pasă în urma căreia vârful Farului s-a apropiat din nou periculos de poarta lui Iacob. Horia Mladinovici dictează lovitură de la 11 metri, iar Alibec înscrie cu un şut în stânga lui Iacob. UTA încercă să urce în atac, dar nu reuşeşte mare lucru. În minutul 25, Otele reia o centrare venite de la Batha, dar balonul trece pe lângă poarta lui Aioanei, iar în minutul 32 este rândul lui Postolachi să se apropie periculos, dar ratează lovitura de cap, mingea trecând paralel cu linia porţii constănţene. Până la finalul primei reprize ar mai fi de remarcat o intervenţie frumoasă reuşită de Benga, în faţa lui Doukoure şi un şut trimis de Alibec şi reţinut de Iacob fără probleme.

UTA nu fructifică omul în plus

În repriza secundă, UTA încearcă să egaleze, şi dă semne că îşi doreşte mai mult decât ce a realizat în prima parte a partidei. După o fază petrecută în minutul 51 în careul lui Aioani, când Otele este faultat de Corinus, care vede roşu, iar centralul dictează un penalty şi pentru arădeni. Balonul este luat de Postolachi, dar basarabeanul nu se concentrează şi trage slab peste transversală. Deşi cu un om în plus, Bătrâna Doamnă nu are niciun orizont în atac, singura fază mai periculoasă fiind reuşită de Jobello în minutul 70, când acesta nu nimereşte cadrul porţii din 13 metri. Vine însă minutul 90, când Morar execută o lovitură liberă, Iacob respinge în faţă, iar Casap înscrie fără probleme.

Centralul prelungeşte partida cu 6 minute, dar este prea puţin pentru echipa lui Poenaru, iar partida se încheie cu 2-0 pentru Farul.

Echipele trimise pe teren

În cele ce urmează vă prezentăm echipele trimise pe teren de cei doi principali, Gheorghe Hagi, respectiv Ilie Poenaru.

Farul Constanţa: Aioani – Sîrbu, Larie, Corinus, Kiki – Artean, Băluță, Grameni (Casap) – Doukoure (Banu), Alibec (Morar), L. Munteanu (Borza). Rezerve: Buzbuchi – Mboko, Borza, Casap, Moldoveanu, Sali, Morar, Andronache, Banu.

UTA: Iacob – Vukcevic, Chindriș, Benga, Dobrescu – Batha, Anton (Keseru) – Otele (Stahl), Șteau (Negoescu), Jobello (Ubbink) – Postolachi (Ademi). Rezerve: Balauru –  Abeid, Erico, Isac, Keseru, Ademi, Negoescu, Ubbink, Stahl.

Partida a fost arbitrată de Horia Mladinovici (la centru), ajutat de Sebastian Gheorghe şi Marius Badea (la cele două tuşe), arbitru de rezervă fiind Ionuț Coza, în timp ce în camera VAR s-au aflat Marian Barbu și Adrian Vornicu. În ceea ce-i priveşte pe observatori, aceştia au fost Alexandru Deaconu (FRF) şi Imilian Șerbănică (LPF).

Foto: Arhiva

Galerie foto (2)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite