Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

UTA face doar 1-1 acasă cu FC Voluntari, dar urcă provizoriu un loc în clasament (FOTO)

Cu Keşeru, Erico şi Ubbink, jucători marginalizaţi pe drept sau pe nedrept de Ilie Poenaru, în primul 11, UTA antrenată de Laszlo Balint face doar 1-1 acasă cu Voluntariul. Orice punct este însă valoros în situaţia în care se află acum Bătrâna Doamnă. În urma rezultatului de astăzi, arădenii acumulează 17 puncte şi urcă provizoriu un loc în clasamentul Superligii, ajungând pe poziţia a XIV-a.

UTA face doar 1-1 acasă cu FC Voluntari, dar urcă provizoriu un loc în clasament (FOTO)
Comentează 1

Cele două combatante de astăzi reuşesc să facă o primă repriză atractivă. Deşi meciul a început practic de la 0-1, UTA echilibrează partida îşi creează ocazii şi egalează destul de repede prin Keşeru, care pare să se fi descătuşat după cele două goluri marcate miercuri în Cupă, cu Gloria Buzău.  

În minutul 2, practic imediat după fluierul de început al partidei, Balauru scapă din mâini o minge venită din corner, iar Damaşcan îi fură „obiectul muncii” şi deschide scorul. Bătrâna Doamnă nu se lasă însă descurajată şi aleargă după egalare. În minutul 10, Abeid îi trimite lui Otele, dar nigerianul numai el a înţeles ce a vrut să facă şi în loc trimită înspre poarta adversă, trimite balonul paralel cu linia de fund, deşi nu avea cui pasa în zona respectivă. Golul vine însă în minutul 13, când Keşeru îşi aminteşte de meciurile bune făcute pentru Steaua şi Naţională şi trimite fără drept de apel în plasă balonul centrat de Rareş Pop. Replica Voluntariului vine în minutul 17. Nemec prelungește cu capul pe spate o minge venită de la colţul terenului, dar colegii săi de echipă nu apar, din fericire, la finalizare. Peste trei minute, Damașcan trimite din voleu, însă nu nimereşte cadrul porţii. În minutele 22 şi 27, UTA ratează prin Erico şi Otele, iar prima repriză se încheie nedecis.

Ocazii peste ocazii, dar golul nu mai vine

Repriza secundă a adus de asemenea o serie de ocazii pentru fiecare dintre cele două combatante aflate pe teren, însă niciuna dintre echipe nu a mai reuşit să puncteze. Lopes ratează în minutul 51, când șutează din 16 metri, dar Balauru este la post. Peste 7 minute, este rândul lui Adam Nemec să fie periculos, loveşte balonul cu capul, dar portarul Bătrânei Doamne reţine. În minutul 59, Rareş Pop dă o pasă în spatele apărării adverse, mingea ajunge la Otele, însă nigerianul nu este la fel de inspirat şi nu reuşeşte să-l învingă pe Popa. În minutul 70, acelaşi Mihai Popa intervine foarte bine în faţa lui Otele, care scăpase singur în faţa porţii. Introdus în repriza secundă îl locul lui Batha, Paul Anton trage puternic de la vreo 30 de metri, dar nu nimereşte cadrul porţii. Era minutul 73, iar UTA dădea din ce în ce mai multe semne că nu se mulţumeşte cu rezultatul de pe tabelă. Nu a fost însă să fie în seara aceasta. În minutul 80, basarabeanul Postolachi scapă singur cu portarul advers, care are însă o intervenţie extraordinară, respingând în corner. Centralul Fluieran vede însă altă fază şi acordă repunere din colţul careului de 6 metri. Oaspeţii au şi ei o ocazie în minutul 84. Autorul golului din minutul 2 driblează apărarea arădeană, trimite la marginea careului, dar Costin este ezitant şi e blocat la timp.  Sarabanda ratărilor se înscheie în minutul 89. Paul Anton execută o lovitură liberă din apropierea careului lui Popa, dar portarul Voluntariului intervine şi menţine egalitatea de pe tabelă.

Deşi rezultatul din această seară nu este în măsură să ne mulţumească, e însă îmbucurător că jucătorii antrenaţi de Balint şi-au schimbat atitudinea, fiind mai agresivi pe teren, în sens pozitiv însă.

Cum au arătat echipele trimise pe teren

În cele ce urmează vă prezentăm echipele trimise pe teren de cei doi antrenori, Laszlo Balint, respectiv Liviu Ciobotariu.

UTA: Balauru – Abeid, Erico, Benga, Dobrescu – Batha (Anton), Ubbink (Matei) – Rareş Pop (Şteau), Keşeru (Jobello), Otele – Postolachi. Rezerve: Iacob – Cibi, Negoescu, Matei, Șteau, Stahl, Jobello, Anton, Godwin.

FC Voluntari: M. Popa – Meleke, Matricardi, Armaș – M. Lopes (Costin), Tavares (Vlad), Vadim Rață, Aliji (Florea) – Govea (Andreș) – Nemec, Damașcan (Merloi). Rezerve: Fernandez – Vlad, Fl. Achim, Andreș, R. Popescu, Costin, Răduț, Merloi, D. Florea.

Partida a fost arbitrată de Viorel Flueran (la centru), ajutat la cele două tuşe de Valentin Avram şi Alexandru Cerei, arbitru de rezervă fiind Andrei Moroiță, iar în Camera VAR s-au aflat: Cătălin Popa şi Valentin Dumitru. În ceea ce priveşte observatorii, aceştia au fost: Aron Huzu (FRF) şi Romulus Gabor (LPF).

Foto: Lucian Ciobanu

Galerie foto (33)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite