Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

UTA ar trebui să evolueze doar în deplasare

Asta e concluzia care se poate trage după primele 4 etape ale noului sezon. De fapt , nici Șiria nu e ” acasă” dacă ne gândim bine, nu a fost ” acasă ” nici perioada ” Motorul”. Așa în postura de ”cel cu cortul”, echipa ce ne reprezintă orașul în cel mai popular sport al globului se chinuie de ani buni să promoveze acolo unde și-a câștigat titlul de Campioană a Provinciei, titlu recunoscut de oameni grei ai fotbalului și ai presei scrise  de altădată.

UTA ar trebui să evolueze doar în deplasare
Comentează 0

După patru etape, jucătorii pregătiți acum de Adrian Mihalcea au scos maximul de puncte din jocurile disputate în deplasare, iar în cele două de la Șiria de-abia de-au adunat 2 puncte.

Revenind la Mihalcea, acesta și-a respectat din ce si-a propus la început și anume , eliminarea degajărilor lungi la întâmplare, procedeu devenit o obișnuință în ultimile sezoane, înlocuindu-le cu pase scurte de apropiere  specifice construcției premergătoare atacului, dar.... aici facem o pauză pentru a încerca să reproduc un răspuns  a lui Mihalcea, la excelenta întrebare pusă la conferința de presă de după meciul UTA- Metaloglobus , de către cunoscutul jurnalist Florin Matei.

Întrebarea suna așa: ”Se pare că în jocul echipei dumneavoastră nu există un jucător cu personalitate care să filtreze actiunile echipei sau să decidă prin prestația lui soarta unui meci, adică un playmacker. Nu sunteți adeptul unui asemenea sistem de joc?”

Rezumatul răspunsului lui Mihalcea : ” Nu, nu am folosit si nu voi folosi un asemenea sistem”
Ei....în meciurile UTA-ei de până acum se simte lipsa unui asemenea jucător. Dacă sarea  există în rețeta alb-roșiilor, lipsește  piperul.  Poți fi oarecum cu prestația grupului , dar nu poți evidenția unl sau hoi jucători care s-au desprins din această prestație.

Putem oarecum vorbi despre evoluțiile bune ale lui Adili sau Grahovac, de primele două meciuri ale lui Ciucă, de un meci al lui Curtuius, de frânturi de prestații ale lui Strătilă, dar nu e de ajuns atunci când ai ca obiectiv promovarea.

Se pera în aducerea de prospețime si putere de la Roman, de luciditatea și experiență a lui Buleică, de explozia lui Sthal, Prună sau Tănase, însă....Piperul lipsește.
Alege-l , prepară-l și folosește-l Adrian Mihalcea !

Galerie foto (1)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite