Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Useriştii par să fi renunţat uşor la principiul lor de bază: „Fără penali în funcţii publice”

Numirea de la conducerea societăţii de termoficare din Timişoara a unui personaj condamnat penal pentru fraudă a provocat reacţii puternice în societate. Asta, în condiţiile în care primarul în funcţie al oraşului Timişoara este un userist, iar unul dintre principiile de bază ale useriştilor era „Fără penali în funcţii publice”, principiu de care par să se dezică cu mult prea multă uşurinţă.

Useriştii par să fi renunţat uşor la principiul lor de bază: „Fără penali în funcţii publice”
Comentează 0

„Am scris, ușor iritat, ușor nedumerit, de faptul că primarul Fritz a pus la Colterm un domn care a avut o condamnare penală - pentru că jefuise o firmă nemțească, prin 2001 - și a scăpat prin grațierea dată de Năstase în 2002.

În mod normal, povestea, care a izbucnit de ieri, se închidea simplu: îl dădea afară.

Dar, ce vedem:

- penalul de la Colterm zice că a fost o greșeală de tinerețe - și Bădălău ot PSD tot in tinerete a furat saci de grâu - și nici vorbă de demisie

- Fritz tace

- fanii USR mă iau foarte agresiv: “dar de unde era să știm?“. Simplu: îl intrebai la angajare. Dacă a mințit, out. Presa de unde a aflat???

Tristă poveste. Avem, deci, la Colterm, un specialist in sifonarea fondurilor unei companii private. Mă intreb dacă nu cumva exact pentru asta a fost angajat. Nu mai am nici o naivitate și nici un fel de prezumție de nevinovăție, indiferent de partid”, a scris pe Facebook jurnalistul Mircea Marian. Aceste mai scrie că se îngrozeşte la gândul că primarul userist ştia de „aventurile” cu legea ale noului şef de la Colterm.

„Deci, domnul primar Dominic Fritz a pus peste Colterm - Radetul local, la fel de falit - un penal care, prin 2001, a băgat mâna până la cot în banii uneii firme private. Deținută de niște germani :))) A scăpat de pedeapsa penală - șase luni cu suspendare, pedeapsa inițială - fiindcă în 2002 a dat PSD/ Năstase o grațiere.

Băi, da am înnebunit???? Cum să nu verifici la sânge această numire??? Cum??? Mă îngrozesc la gândul că Fritz știa. Mă îngrozesc.

Sunt supărat pe mine, fiindcă l-am tot lăudat zilele astea...Pâi, băi frate, dacă la Colterm pui așa ceva, cum o fi pe posturile mai mici, sub radar???

Director numit în ianuarie 2021, deci era tot timpul să-l verifice.

PS: Poate am trecut prea ușor peste povestea domnului viceprimar Lațcău, prins că a condus cu permisul suspendat”, a mai scris Mircea Marian.

Foto: adevarul.ro

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite