Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

URAGAN pe piețele financiare la vestea că Trump este noul președinte al SUA

Alegeri SUA. Piețele financiare sunt în cădere liberă pe măsură ce numărătoarea voturilor din SUA indică tot mai clar că Donald Trump este viitorul președinte al SUA. UPDATE: Și bursele din Europa plonjează în gol.

URAGAN pe piețele financiare la vestea că Trump este noul președinte al SUA
Comentează 0

Și bursele din Europa plonjează în gol după ce lucrurile au devenit clare cu privire la cine va fi viitorul președinte al Statelor Unite. Indicele Stoxx 600 este în declin cu 3,8% în timpul tranzacţiilor electronice premergătoare deschiderii burselor europene.

Indicele DAX 30 al bursei din Frankfurt scade cu 3,4%CAC 40 al bursei din Paria cu 3,9%, iar FTSE 100 al bursei londoneze cu 3,1%.

Dolarul american a pierdut peste 1% în raport cu euro în primele ore după ce urnele din America s-au închis.

Alegeri SUA. Primele burse prăbușite după tsunami-ul declanșat de surpriza din alegerile americane sunt cele asiatice. Indicele Nikkei din Japonia a suferit o cădere de aproape 5 procente în doar câteva ore. Și celelalte burse asiatice sunt puternic zguduite: în Hong Kong scăderea este de 4%.

Alegeri SUA. Indicele Dow Jones Future s-a prăbușit cu 600 de puncte, ceea ce înseamnă că bursele americane vor începe ziua de tranzacționare în cădere liberă.

Alegeri SUA. Și prețul petrolului s-a ieftinit masiv în cursul nopții - prețul barilului la petrolul crud a coborât cu 4%, până la 43 de dolari.

Alegeri SUA. Investitorii panicați au vândut masiv acțiuni în ultimele ore și cel mai important indicator Futures pentru S&P 500 Index a scăzut cu 4 procente. După Brexit, S&P 500 a pierdut 5,3 procente în două zile.

Moneda mexicană, pesos-ul s-a devalorizat brusc la cel mai mic nivel din ultimii 22 de ani. 

De asemenea, Consiliul general al Băncii Naționale a Japoniei s-a reunit în ședință de urgență ca urmare a votului din SUA.

Analiștii Saxo Bank se așteaptă să vedem azi o "reluare" a efectului Brexit în piețe, precum și o "baie de sânge" pe piața mexicană de acțiuni.

"Va fi interesant să vedem care va fie reacția "anti-sistem" a Europei. Începe un proces de anti-globalizare, declanșat de maturizarea "generației Zidului de la Berlin". Politica Fed e aruncată complet în aer și nu cred că vom mai vedea o creștere de dobândă pe mâna lui Yellen", spun analiștii de la Saxo Bank.

ALEGERI SUA. Americanii au venit în număr mare la urne marți pentru a-și alege președintele și au oferit lumii întregi o surpriză uriașă. Donald Trump conduce lupta electorală și se impune în mai multe state cheie în care Hillary Clinton ar fi trebuit, potrivit estimărilor, să câștige destul de ușor. Incertitudinea a lovit în plin bursele internaționale, care s-au prăbușit la primele vești ale unei posibile victorii republicane.

Sursa realitatea.net


Scrie un comentariu

trimite