Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Unul dintre suspecții în cazul pădurarului împușcat ar fi refuzat testul poligraf

Unul dintre suspecții în cazul pădurarului împușcat ar fi refuzat testul poligraf
Comentează 0

Judecătorii Tribunalului Arad au dispus eliberarea lui Valentin Tamaș din arest preventiv, el fiind principalul suspect în cazul împușcării pădurarului Sorin Jiva (foto), agresiune care a avut loc în comuna Brazii la începutul lunii martie. Procurorii au atacat soluția, iar Curtea de Apel Timișoara a dispus prelungirea arestului preventiv până în 8 mai.

În cazul celui de-al doilea suspect, Călin Ștefan Surda, judecătorii au decis să-l pună sub control judiciar până în 7 iunie. Bărbatul nu are voie să comunice cu Tamaş, cu victima sau cu martorii Bara Dorin Eugen, Feier Catiţa, Nan Dumitru Dorin, Jipa Allbertto Radu şi Jivan Daniela Valentina.

Potrivit unor surse din rândul anchetatorilor, Tamaș ar fi refuzat să fie testat cu detectorul de minciuni.

Pe de altă parte, pădurarul Sorin Jiva a acceptat testul poligraf, pentru a întări probele prezentate în acest dosar.

Pădurarul este în continuare în concediu medical, fiind în convalescență, iar medicii spun că ar putea rămâne cu trei alice în oase.

În această agresiune, se pare că a mai fost implicat un bărbat, care încă nu a fost identificat.

Vă amintim că la începutul lunii martie pădurarul Sorin Jiva (44 de ani) a fost împușcat de braconieri în timp ce patrula într-o pădure din comuna Brazii care aparține de Ocolul Silvic Gurahonț.

Victima a fost nimerită de alice în umăr, în zona toracică și în picior, iar mașina pădurarului are, de asemenea, urme de alice, semn că s-a tras de mai multe ori.

Victima a fost transportată inițial la Spitalul Județean Arad, de unde a fost transferată la Secția Chirurgie a Spitalului Municipal Timișoara.

Potrivit procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad, a fost deschis un dosar de cercetare penală pentru tentativă de omor, nerespectarea regimului armelor și munițiilor și uz de armă fără drept.

Galerie foto (4)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite