Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Universitatea de Vest ,,Vasile Goldiș” continuă proiectul ,,Educație bioetică pentru tineri” printr-o nouă conferință: ,,Etica transplantului-dileme și provocări” 

Universitatea de Vest ,,Vasile Goldiș” din Arad va găzdui vineri, 11 noiembrie 2016, la ora 13.00, în Aula ,,Ștefan Cicio Pop”, cea de-a doua conferință din cadrul proiectului ,,Educație bioetică pentru tineri”, ,,Etica transplantului-dileme și provocări”.

Universitatea de Vest ,,Vasile Goldiș” continuă proiectul ,,Educație bioetică pentru tineri” printr-o nouă conferință: ,,Etica transplantului-dileme și provocări” 
Comentează 0

Proiectul beneficiază de finanțare nerambursabilă din partea  Centrului Municipal de Cultură  Arad, este coordonat de lector univ. dr. Maria Sinaci, de la Facultatea de Științe Socio-Umane și EFS, director al Centrului de Bioetică și Studii Sociale și cuprinde o serie de trei conferințe  legate de promovarea Bioeticii în rândul tinerilor. Proiectul se va încheia la sfârșitul lunii noiembrie printr-un concurs de postere realízate de elevii și studenții participanți la activitățile desfășurate.

Invitatul conferinței este conf. univ. dr. Mihaela Frunză de la Universitatea  ,,Babeș – Bolyai” din Cluj-Napoca, personalitate cunoscută în mediul academic pentru contribuțiile științifice în domeniul Bioeticii, iar tema prezentată auditoriului va fi ,,Etica transplantului-dileme și provocări”.

„Proiectul își propune să crească  implicarea universității  în promovarea  conceptelor și principiilor bioetice în rândul tinerilor din comunitatea locală. Obiectivul general al proiectului este creșterea nivelului de informare a tinerilor în domeniul Bioeticii umane  și educarea acestora în spiritul valorilor etice,  în noua paradigmă a societății bazate pe cunoaștere. Beneficiarii acestui proiect sunt tinerii, studenți din cadrul  Universității de Vest ,,Vasile Goldiș”, precum și elevii din liceele arădene partenere:  Colegiul Național ,,Elena Ghiba Birta”, Colegiul Național ,,Preparandia Dimitrie Țichindeal” și Liceul Tehnologic ,,Francisc Neuman” din Arad”, a declarat lector univ. dr. Maria Sinaci, de la Facultatea de Științe Socio-Umane și EFS, director al Centrului de Bioetică și Studii Sociale.

Nu în ultimul rând, organizatorii își propun să valorifice aceste conferințe prin publicarea unui volum de studii care abordează teme din domeniul atât de incitant și generos al Bioeticii.

 


Scrie un comentariu

trimite