Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Universitatea „Aurel Vlaicu” şi Universitatea de Vest „Vasile Goldiş” au deschis împreună noul an universitar

Universitatea „Aurel Vlaicu” şi Universitatea de Vest „Vasile Goldiş” au deschis împreună noul an universitar
Comentează 1

Anul universitar 2016-2017 a fost deschis ieri, în sala arhiplină a Polivalentei arădene, de către cele două universităţi, Universitatea de Vest „Vasile Goldiş” şi Universitatea „Aurel Vlaicu” în  cadrul unei ceremonii comune. Evenimentul unic în spaţiul universitar arădean a fost organizat la iniţiativa Primăriei Municipiului Arad şi a Consiliului Judeţean Arad din dorinţa de a crea în Arad un centru universitar puternic, ca alternativă la celelalte centre universitare din vestul ţării.

Studenţi ai celor două universităţi, invitaţi din lumea politică şi economică, reprezentanţi ai sistemului juridic şi medical,  directori de instituţii, consilieri locali şi judeţeni, au fost prezenţi alături de conducerea celor două instituţii de învăţământ superior la această sărbătoare a învăţămîntului. Invitat din partea celor două universităţi, Excelenţa Sa Florin Trandafir Vasiloni, Consulul României la Gyula, a punctat spiritul de conciliere al momentului, atât de specific acestui oraş.

A luat cuvântul şi a binecuvântat ceremonia, Î.P.S Timotei Seviciu, Arhiepiscop al Aradului. Deasemenea au rostit scurte alocuţiuni prefectul Aradului, Cosmin Pribac, preşedintele CJA, Iustin Cionca şi primarul Aradului, Gheorghe Falcă, inspectorul şcolar judeţean Arad, Claudius Mladin, precum şi reprezentanţii celor două Ligi a Studenţilor, Roxana Barna de la UAV şi Ionel Nati, UVVG.

În cadrul ceremoniei au fost acordate şi titlurile de Cetăţean de Onoare al Aradului din partea primarului Gheorghe Falcă, doamnei Lizica Mihuţ şi domnului Aurel Ardelean pentru contribuţiile aduse la dezvoltarea învăţământului arădean şi a culturii Aradului.

”Ambele universități arădene au cifre de școlarizare de mii de locuri, iar oferta noastră combinată acoperă peste o duzină de domenii fundamentale pentru societatea românească, în contextul actual tot mai competitiv. Amprenta puternică lăsată de peste 98.000 de absovenți ai U.V.V.G. tinde să estompeze o realitate de care, însă, noi suntem deplin conștienți: universitatea este copilul unei fundații create pentru a genera premisele dezvoltării economice, sociale și culturale a Aradului. Fundația Universitară ”Vasile Goldiș” a fost și continuă să fie proiectul unei elite locale în care se regăseau personalități cu putere de decizie susținute de expertiza și angajamentul peren al celor mai importante instituții din oraș. După 26 de ani de viață academică, această legătură cu viața concitadinilor noștri este mai prezentă decât oricând. Universitatea simte că, alături de administrație și instituțiile cheie arădene trece de la adolescența dezvoltării impetuoase la etapa maturității, în care proiectele trebuie consolidate împreună cu partenerii locali, naționali și internaționali”, a punctat rectorul UVVG, prof.univ.dr. Coralia Cotoraci.

„Întotdeauna începutul de an universitar este un moment special. Anul acesta am decis să acceptăm provocarea lansată de autorităţile locale şi judeţene pentru a marca începerea noului an academic împreună cu colegii noştri de la Universitatea de Vest  Vasile Goldiş. A fost un moment special pentru noi toţi şi mă bucur că împreună vom putea lupta pentru a transforma Aradul într-un centru universitar puternic. Şi pentru că eroii acestei zile au fost studenţii, vreau să le urez tuturor studenţilor arădeni mult succes în noul academic iar cadrelor didactice multă putere de muncă ” a punctat prof.univ.dr.Ramona Lile, rectorul UAV.

C. P.

 

 

 

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite