Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

„Uniți sub tricolor prin sănătate" - Medicii Spitalului Clinic Militar din Timișoara alături de locuitorii comunei Hășmaș

Sâmbătă, 20 aprilie, (în sâmbăta Floriilor) începând cu ora 11.00, caravana Spitalului Militar Clinic de urgență „Dr. Victor Popescu” din Timișoara a fost prezentă în comuna Hășmaș pentru a acorda consultații medicale gratuite tuturor locuitorilor comunei.

„Uniți sub tricolor prin sănătate
Comentează 0

Este cea de-a treia caravană pe care acești oameni cu suflet mare au derulat-o în județul Arad fiind o acțiune UMANITARĂ în parteneriat cu Mitropolia Banatului și aprobată de Ministerul Apărării Naționale, acțiune care are rolul de a veni în sprijinul oamenilor suferinzi, sub egida „UNIȚI SUB TRICOLOR PRIN SĂNĂTATE”. Este o acțiune caritabilă de anvergură care vine în sprijinul locuitorilor de la sate , cît și celor care  fie datorită vârstei sau neputinței nu se pot deplasa la o clinică medicală pentru consultații de specialitate.

Prezenți la ceremonia de deschidere au fost și reprezentanți ai Prefecturii Arad respectiv d-na prefect Florentina Horgea, d-l subprefect Vasilică Damian, președintele consiliului de apărare, ordine publică și siguranță națională al camerei deputaților, d-l Dorel Căprar cât și domnul Popa Cornel, primarul comunei Hășmaș în calitate de gazdă.

Evenimentul a debutat cu o slujbă religioasă susținută de părintele protopop Adrian Zaha,  părintele  paroh din Hășmaș Marcel Drăgan și preotul Sas Radu. Caravanei medicale s-a alăturat și domnul maior (rtr.) Constantin Călina în vârstă de 98 de ani veteran al celui de-al doilea Război Mondial care a sustinut un discurs legat de luptele armatei Române în acele zile de război. Această acțiune caritabilă a avut loc cu sprijinul Ministerului Apărării Naționale, a Spitalului Militar din Timișoara și a Primăriei comunei Hășmaș, respectiv a domnului primar Cornel Popa care a pus la dispoziția caravanei medicale  cele necesare cât și Căminul Cultural din localitatea Hășmaș, astfel încât locuitorii comunei  să poată beneficia de consultații în cele mai bune condiții.

Domnul Colonel Sorin Homeag, comandantul Spitalului Militar  și d-na Colonel Mihaela Nicolin , directorul medical al spitalului militar au fost  alături de personalul medical pe tot parcursul zilei cît și alături de oamenii comunei Hășmaș. Au fost  oferite consultații medicale  pentru diferite specialități printre care ORL, cardiologie, EKG, neurologie, dermatologie, oftalmologie, stomatologie, pneumologie, psihologie clinică, ecografie, etc.

Acțiunea s-a desfășurat atât în Căminul Cultural din Hășmaș, cât și la domiciliul bolnavilor netransportabili din satele Hășmaș, Botfei și Agrișu-Mic, medicii deplasându-se cu ambulanța la domiciliile bolnavilor acordându-le asistență medicală.

Această acțiune a cadrelor Medicale de la Spitalul Militar din Timișoara este una Umanitară în primul rând, prin care acești oameni minunați întind o mână de ajutor oamenilor năpăstuiți și suferinzi din câteva județe din vestul țării. Astfel de acțiuni au avut loc în județul Caraș-Severin, Timiș și Arad, respectiv în comuna Hălmăgel și Bârzava, Hășmașul fiind a treia comună din județul nostru care a beneficiat de ajutorul acestor cadre medicale, dar cu siguranță aceștia nu se vor opri aici, urmând și alte locații.Dumnezeu să fie mereu cu acești  oameni de bine care prin ceea ce fac dau dovadă de bunătate, credință în Dumnezeu și omenie în primul rând, ajutându-și semenii necondiționat.  Primarul comunei , domnul Cornel Popa mulțumește tuturor cadrelor medicale prezente la Hășmaș, domnului Colonel Sorin Homeag , comandantul spitalului clinic militar , pentru ajutorul neprețuit pe care l-au oferit locuitorilor comunei Hășmaș. Dumnezeu să ne ajute !