Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

”Unitate in diversitate” cu Asociația INTEGRA

”Unitate in diversitate” cu Asociația INTEGRA
Comentează 0

 În proiectul finanțat de Centrul Municipal de Cultură Arad,”Unitate in diversitate”,asociația noastră și-a propus promovarea şi susţinerea dezvoltării persoanelor cu dizabilităţi, în special a persoanelor cu dizabilităţi mentale, a familiilor şi aparţinătorilor acestora, integrarea educaţională, social-economică şi culturală prin crearea şi aplicarea unor servicii corespunzătoare care să le permită atingerea potenţialului lor maxim într-o societate care să-i respecte şi să-i aprecieze.

                Proiectul s-a desfășurat în perioada septembrie-noiembrie 2015 .În data de 10 noiembrie s-au pregătit și organizat 3 activități:-o expoziție de fotografii,realizate de tineri cu și fără dizabilități –Lumea în culori! ,o expoziție cu vânzare „Mâini dibace!“-expoziție cu obiecte realizate din materiale reciclabile,confecționate de echipele formate din tineri cu și fără dizabilități, respectiv o reprezentație integrativă de teatru, muzică și dans  Sub același cer! Evenimentul a avut loc la Atrium Mall, marți, 10 noiembrie.

                Pe scenă au evoluat prietenii beneficiarilor Asociației Integra: copiii de la Cetatea Voluntarilor au cântat și au dansat, beneficiarii Asociației Integra nu s-au lăsat mai prejos și s-au bucurat de magia dansului. Ne-au încântat cu interpretarea lor echipa Terapicii condusă de profesor Mișu Henț. Voluntarii străini de la Ofensiva Tinerilor cu Inițiativă au prezentat o piesă de teatru. Ricardo Caria a ajuns la sufletul spectatorilor cu melodii portugheze și românești, trupa de teatru SOSONUȚI a avut o reprezentație de zile mari parcă special pregătită pentru cei mici și cei mari. La final Dr Rey, câinele terapeut care în fiecare săptămână vine la Integra ne-a cucerit cu prietenia lui și ne-a arătat cîte știe să facă atunci când este iubit și apreciat de copii. 

            Mulțumim pentru sprijin artiștilor menționați, Asociației Cetatea Voluntarilor, Liceului Tehnologic Francisc Neuman, Școlii Gimnaziale Iosif Moldovan, Școlii Gimnaziale Andrei Șaguna din localitatea Andrei Șaguna, ISJ Arad, Ofensiva Tinerilor cu Inițiativă, Atrium Mall. 

Daniela Goldiș,

manager proiect Asociația Integra

Galerie foto (51)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite