Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Unde se face curăţenie de primăvară în municipiu, ce cantitate de deşeuri vegetale va fi preluată gratuit şi ce AMENZI riscă arădenii care nu-şi curăţă curţile şi trotuarele din faţa casei (FOTO)

Reprezentanţii autorităţilor municipale le reamintesc arădenilor că, timp de două luni, din 28 februarie și până în 29 aprilie, mai multe direcții din cadrul instituţiei și structuri subordonate acesteia sunt implicate în curățenia generală de primăvară. Astfel, în săptămâna 28 martie – 1 aprilie 2022, echipele edilitare sunt prezente în cartierele Aradul Nou, Subcetate și Sânnicolau Mic. Principalele operațiuni ce vor fi efectuate sunt salubrizarea stradală și igienizarea punctelor de colectare a deșeurilor, precum și lucrări de întreținere a canalizării pluviale.

Unde se face curăţenie de primăvară în municipiu, ce cantitate de deşeuri vegetale va fi preluată gratuit şi ce AMENZI riscă arădenii care nu-şi curăţă curţile şi trotuarele din faţa casei (FOTO)
Comentează 0

Direcția Generală Poliția Locală și Direcția Edilitară îi informează pe arădeni că, în această perioadă, deșeurile vegetale rezultate din operațiunile de toaletare vor fi colectate în limita a doi mc/locuință. Cantitățile suplimentare rezultate se vor preda de către cetățeni în regim propriu la Stația de Compostare Arad.

„Se interzice incendierea deșeurilor vegetale rezultate din operațiunile de curățare a spațiilor verzi, arbuștilor, arborilor, etc. În caz contrar, în urma sesizărilor primite prin Dispeceratul Poliției Locale sau a situațiilor constatate nemijlocit de echipajele acesteia, se pot aplica amenzi contravenționale prevăzute de Legea 24/2007 privind reglementarea și administrarea spațiilor verzi din zonele urbane, coroborată cu Legea 101/2006, privind serviciul de salubrizare a localitãților.

 Prin aceste activități se urmărește ca cetățenii din cartierele Aradului să se mobilizeze în parteneriat cu administrația locală să facă demersuri pentru asigurarea unui aspect civilizat spațiului din fața casei, precum și a porțiunilor din dreptul imobilului sau în curți cu vizibilitate direct din domeniul public.

Polițiștii locali din cadrul Biroului Protecția Mediului, vor urmări modul în care persoanele fizice și juridice își îndeplinesc obligațiile privind întreținerea curățeniei în curțile interioare și pe trotuare în dreptul imobilelor (conform art.6 și 7 din HCLM nr.162/2006). Neconformarea constituie contravenție și se sancționează cu amendă contravențională între 700-2500 lei pentru persoane juridice și 500-2000 lei pentru persoane fizice”, susţin reprezentanţii Poliţiei Locale.

Sursa foto: Poliţia Locală

Galerie foto (3)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite