Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Undă verde pentru "Autostrada Unirii". Ministerul Transporturilor, obligat să se apuce de treabă

Camera Deputaţilor a adoptat, miercuri, cu 261 de voturi "pentru", 2 împotrivă şi 5 abţineri, legea care prevede conctrucţia Autostrăzii Unirii Târgu Mureş-Iaşi-Ungheni. Camera este for decizional.Legea va merge la promulgare la preşedintele Klaus Iohannis.

Undă verde pentru
Comentează 0

Ministerul Transporturilor este obligat, în termen de 30 de zile de la publicarea legii în Monitorul Oficial, să demareze procedurile de construcţie a autostrăzii.

Autostrada Unirii va începe la graniţa României cu Republica Moldova printr-un nou pod peste râul Prut şi se va termina printr-o conexiune cu autostrada A3 Braşov - Borş, în apropierea oraşului Târgu Mureş.

Autostrada Unirii va fi finanţață de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor, din credite externe şi din fonduri europene nerambursabile şi/sau prin parteneriat public-privat. În fiecare lege bugetară anuală, pe durata implementării proiectului, se vor aloca acestui obiectiv credite bugetare conform necesarului de finanţare comunicat de Ministerul Transporturilor.

Sursa: realitatea.net

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite