Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Furtuna în Arad: Zeci de șoferi și-au avariat mașinile pe autostradă / UPDATE: 500 de balize antiorbire au fost rupte de vânt

Furtuna în Arad: Zeci de șoferi și-au avariat mașinile pe autostradă / UPDATE: 500 de balize antiorbire au fost rupte de vânt
Comentează 1

Update 1 500 de balize antiorbire au fost rupte de vânt

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România informează, într-un comunicat, că aproximativ 500 de balize antiorbire au fost smulse de 
pe parapetul median. 

”Precizăm că la momentul de faţă constructorul efectuează operaţiunea de înlocuire a balizelor desprinse, urmând ca până la sfârşitul zilei acestea să fie înlocuite în totalitate. Informăm, de asemenea, că furnizorul balizelor are  toate agrementele tehnice solicitate prin normativele şi standardele în vigoare, acestea fiind certificate şi de laboratoare internaţionale”, arată comunicatul. 

Potrivit sursei citate, înaintea recepţionării celor două sectoare de autostradă, balizele antiorbire au fost verificate din punct de vedere tehnic şi calitativ. 

Având în vedere faptul că sectoarele de autostradă afectate sunt în perioada de garanţie, toate costurile  necesare  reparaţiilor  sau  despăgubirilor  pentru  eventuale  daune  produse  sunt suportate de către constructor.
 


Furtuna de seara trecută a creat probleme până după miezul nopții pe autostradă, între Pecica și Nădlac. 

Șeful Poliției Autostrăzi, Teodor Tudur, a declarat pentru ARQ că vijelia a rupt mai multe balize antiorbire, care au fost împrăștiate pe partea carosabilă. 

În scurt timp, obiectele au provocat haos în trafic. Șuruburile rupte ale acestor dispozitive din plastic au ajuns în cauciucurile mașinilor, iar mulți șoferi au făcut pană și au tras pe dreapta.

Unii șoferi s-au ales cu pagube și mai mari, pentru că radiatoarele mașinilor s-au spart, din cauza impactului la viteză cu balizele, care aveau și componente metalice de prindere. Tot ce au putut să facă acești șoferi ghinioiști a fost să apeleze la serviciile de remorcare pentru a pleca de acolo cu mașinile.

Șoferii au acuzat intervenția tardivă a administartorului autostrăzii, care ar fi trebuit să blocheze circulația sau să impună imediat restricții de viteză din cauza capcanelor de pe șosea. S-a întâmplat asta abia după câteva ore de la furtună, când zeci de proprietari își avariaseră mașinile, mulți fiind deciși să apeleze la instanțe pentru a-și recupera pagubele.

Furtuna a creat probleme și pe drumurile naționale. Pe DN79 Arad-Oradea, de exemplu, mai mulți copaci rupți sau crengi au ajuns pe partea carosabilă.

 

Foto: Facebook
 

Galerie foto (1)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite