Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

„Un sfert de secol sub egida artelor” – o expoziție a artiștilor plastici din Pécs

A devenit practic o tradiție ca artiștii plastici din Pécs (Ungaria) să fie promovați cu ocazia Zilelor Aradului, iar anul 2021 nu face excepție, mai ales că se împlinesc 13 ani de la semnarea Acordului de înfrățire între Arad și Pécs.

„Un sfert de secol sub egida artelor” – o expoziție a artiștilor plastici din Pécs
Comentează 0

Astfel, în data de 17 august 2021, Sala Clio a Complexului Muzeal Arad (str. Horia nr.10)  va găzdui o expoziție a profesorilor Facultății de Arte din cadrul Universității din Pécs. Intitulată „Un sfert de secol sub egida artelor” („Negyedszázad művek tükrében”), expoziția marchează cei 25 de ani de la înființarea Facultății de Arte din orașul maghiar și cuprinde lucrări de artă plastică clasică și contemporană, cum ar fi artă aplicată, grafică publicitară și sculptură ceramică.

Artișii expozanți sunt profesori de artă, cu rezultate remarcabile în sfera artelor plastice și a educației artistice, precum și în metode de cercetare în practica artistică din Ungaria.

Vor expune la Arad: Ádám Zoltán, Boszkovitz Oszkár, Bóbics Diána, Budán Miklós, Bullás József, Burkus Judit, Colin Foster, Ernszt András, Gaál Tamás, Gáspár György, Gerendy Jenő, Hegyi Csaba, Lengyel Péter, Losonczy István, Lukács József Jóka, Mészáros Gergely, Nemes Csaba, Nyilas Márta, Palatinus Dóra, Rezsonya Katalin, Somody Péter, Szöllősy Géza, Tóth Zsuzsa.

Vernisajul expoziției va loc la ora 17.00, cu un moment muzical susținut de chitaristul Vas Bence. Curatorul expoziției este prof. Nyilas Márta, originară din Cluj Napoca.

Evenimentul se înscrie în programul de colaborare culturală anuală a orașelor înfrățite Arad și Pécs.  

Organizatorii evenimentului sunt Primăria Municipiului Arad, prin Centrul Municipal de Cultură Arad,  Primăria Municipiului Pécs, prin Centrul Municipal de Cultură Pécs și Facultatea de Arte a Universității din Pécs.

Expoziția va putea fi vizitată în perioada 17–29 august 2021.  Intrarea este liberă. 

Galerie foto (3)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite